Példaképek, nem csak nőknek.

Hétköznapi Hősnők

13 + 1 dolog, amit nem akarsz kihagyni 2016-ban

2016. január 05. - Hétköznapi Hősnők

1. Őszintébb leszel

2. Lefogysz

3. Elmész wellness-ezni

4. Megtanulsz valami újat

5. Minden hónapban kiolvasol egy könyvet

6. Táncolsz

7. Elutazol külföldre

8. Sportolsz

9. Részt veszel egy csajos programon

10. Elmész egy fotózásra

11. Társasjátékot játszol

12. Jótékonykodsz

13. Pozitív naplót vezetsz

+1: Bakancslistát írsz

 

Új év, új élet - tartja a mondás, és hemzseg is a social media a hangzatos fogadalmaktól, mintha mindenki szőröstől-bőröstől ki akarna cserélődni az újév alkalmából. 

De ne utáljuk már ennyire a múltbéli döntéseinket!! 

Én azért szeretném azt hinni, hogy annyira nem éltem elcseszettül, hogy most gyökerestől a feje tetejére kelljen állítani mindent.

Inkább úgy tekintek az új évre, mint egy felszálló repülőgép a kifutópályára.
(Már amennyire egy gép tekintget bárhova is... Jesszus, micsoda képzavar :D).

Szóval azt mondom magamnak, hogy az eddigi tapasztalataimból építkezve van egy szilárd talaj a lábam alatt, amiről most jóóó magasra el lehet rugaszkodni. 

Hogy kinek mi az irány, nyilván változó, de a szilveszteri hepajt kipihenve, egyre kitisztuló fejjel gondoltam összeírok néhány dolgot, amit nagy kár lenne kihagyni. 

Legyen ez egy mini-bakancslista, ami azért jobb, mint az igazi, mert ennek nem kell elpatkolni a végén :D

Íme, 13 dolog, amit nem akarsz kihagyni 2016-ban: 

1. Őszintébb leszel

Azért ez került a lista elejére, mert az őszinteséggel nagyon sok időt spórolhatsz meg. És itt semmiképp nem arra gondolok, hogy eddig hazudtál, mint a vízfolyás. (Nem vagy Te politikus, ugye... ;)) )

Inkább arrra, hogy diplomáciából, tapintatosságból, elvárásoknak megfelelve rengeteg olyan dolgot csinálsz, amit igazából a hátad közepére sem kívánsz.

"De mit fognak szólni...", "Nem tehetem meg, hogy..." - de, igenis megteheted!

Sokmindent megtehetsz, ha mersz őszinte lenni. Legelső lépésben Magaddal!
Ez két szempontból is parádés:  

- Hatékonyabban priorizálsz
Nemet tudsz mondani olyan programokra és emberi kapcsolatokra, amik valójában semmi pluszt nem adnak Neked.

Ez eleinte nehéz, mert nagyon megszokhattad, hogy illendőségből cselekszel, sőt, a környezeted is megszokta ezt. De ne legyél már egy korhadt fadarab (hogy mást ne mondjak), ami mindig arrafelé úszik, amerre viszi az ár... 
Szabd meg Te, hogy mi történik a mindennapjaidban! Merd bevallani Magadnak, mihez van tényleg kedved és mihez nincs, s aztán merj érvényt szerezni az akaratodnak!

- Később nem fogod azt érezni, hogy valaki más életét élted és sose mertél önmagad lenni. 
Most szólok, hogy ha nem kukázod ki a másokmitfognakszólni -faktort a döntéseidből, akkor a végén úgy fekszel majd ott, az utolsó ágyadon, hogy marha jó, sose szólt senki semmit, épp csak egy nyamvadt fekete-fehér dokumentumfilm lett az életedből. 


2. Lefogysz

Mi, nők, minden évben lefogyunk. :D

Minden újévkor megreformáljuk az étkezésünket, elkezdünk vadul edzeni és nyárra igazi sellőbarbie-k leszünk. Legalább olyan karcsú lesz a derekunk, mint a szomszéd 12 éves kisfiú alkarja és olyan virgácsaink lesznek, hogy Gisele Bündchen is kölcsönkérné őket... 

the-girl-with-the-best-body-in-the-world-jpeg.jpg

Jah, nem. :D
Valami mindig közbejön. 

Mondjuk a rohanó hétköznapok, az irodai menza, a veszedelmesen csokis brownie-k, a rosszindulatú szénhidrátok, a nyáresti rosé fröccsök (minden nyáresten) és néha még a meki is beszippant...

Ez van. A fogyás, a karcsú alak nem egy átmeneti projekt. Óriás közhely, de sajna igaz, itt kérem életmódról van szó, nem kúráról. 

Személyes meggyőződésem, hogy más emberként tudunk létezni, ha szívesen nézünk a tükörbe, de egy jól sikerült életmódváltásnak nem csak ez a hozadéka. 

Hanem a hero-feeling. Én így hívom azt az érzést, amikor gondolatban baromi büszkén megveregeted a saját vállad. Mert megcsináltad.
Mert kibírtad, mert megálltad, mert előrébb tudtad venni a hosszútávú célt, mint a hirtelen felindulásból elkövetett kaja-kéjelgést.

Tedd meg Magadért, hogy megtanulod azt az életmódot, amivel hosszútávon kedveskedsz az egészségednek és az egódnak is. Testnek-léleknek. :) 

Ha tippekre, receptekre van szükséged, ajánlom szíves figyelmedbe például őket: 

Burján Szafi:
http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu

Sütő Iza:
http://fittfazekkulturblogizaval.blogspot.hu

Vagy ha vonz a vegetáriánus életmód, akkor kövesd Stohr Grétát:
http://gretakonyhaja.reblog.hu

Ne feledd, a fogyás nem más, mint minden órában meghozott jó döntések sorozata! 

3. Elmész wellness-ezni

Ezt nem is kell túlmagyarázni, hisz mindannyian tudjuk, milyen mágikus hatással tud ránk lenni akár csak 3 olyan nap, amit a mókuskerék, a stressz és rohanás szédítő bűvkörén kívül töltünk.

Magyarországon számtalan lehetőség nyílik rá, hogy 4-5 csillagos környezetben élvezkedjünk, és mivel termál-nagyhatalom vagyunk, nem kell a butikhotelek lavór-méretű medencéire hagyatkoznunk, ha lazulni akarunk.

Fürdők terén tele vagyunk csiszolt és csiszolatlan gyémántokkal, csak fel kell kerekedni és kipróbálni őket. 

spirit.jpg

Néhány tipp: 
https://szallas.hu/wellness;hotelek?gclid=CJWmyr7gi8oCFWgUwwodkOIEZQ

Egy barátnőm most csudi dolgot talált ki: 
Leszokott a dohányzásról, de úgy csinál, mintha minden nap megvenné a szokásos doboz cigijét, viszont a pénzt nem a nemzeti dohánymutyinak adja, hanem a beletömi egy malacperselykébe. 

Teszi mindezt pontosan azért, mert kimatekozta, hogy így bizony negyedévente el tud menni wellnesszelni, amit nagyon is megérdemel. 

Szerintem követhető példa :) 

4. Megtanulsz valami újat

A tanulással nem csak okosabbak leszünk, hanem nyitottabbak is. Minél több mindent tudsz ugyanis, annál több mindent nem. 

Ez így elég hülyén hangzik, de amikor belekóstolsz egy új területbe, olyan, mintha egy addig ismeretlen világ ajtaja tárulna ki előtted! 

Kérdezd meg Magadtól, mi az, ami mindig is érdekelt, gondolj vissza, milyen vágyakat fogalmaztál meg kölyökként, mi az, amivel úgy érzed, előrébb lennél - akár a munkádban, akár magánemberként -, és ne tétovázz, vesd bele Magad!

Mielőtt a piszkos anyagiakra mutogatva tiltakoznál, rengeteg ingyenes lehetőség van, az internet pedig egy végtelen egyetem! De a régi jó könyvtárba járás is tuti tipp, igazi kincsekre bukkanhat az ember lánya, ha valamilyen szakkönyvet keres. 

Te mitől éreznéd többnek Magad? 
Válaszolj az első pontban részletezett őszinteséggel felvértezve, járj utána, kitől, hol, vagy hogyan tudod megszerezni a szükséges tudást és TANULD MEG. 

Aki felhagy a tanulással, az kezd el lélekben öregedni - azt meg biztos még Te se szeretnél :) 
woman-studying-reading-work-computer-book.jpg

5. Minden hónapban kiolvasol egy könyvet

Jártál mostanában könyvesboltban? Elképesztő kínálat van jobbnál jobb könyvekből! Én ahányszor beteszem a lábam, mindig azt kívánom, bárcsak lenne plusz egy életem, amit csak olvasással tölthetnék.
Vagy mondjuk ha leszokhatnék az alvásról, éjszakánként falnám a könyveket :D

Tehát az óriás digitalizációs járvány ellenére úgy néz ki, a nyomtatott olvasnivalóknak is éledezik egyfajta kultusza. 

Hogy ki milyen témában olvas, az ízlés és érdeklődési kör kérdése, magam részéről imádom az önfejlesztő-tanító tematikájú könyveket, az életrajzi könyveket, amik sikersztorikról szólnak és újabban kóstolgatom a spirituális témájú olvasnivalókat. 

Te milyen könyvet olvastál utoljára? :)


o-read-book-facebook.jpg

Az olvasás nem csak minőségi kikapcsolódás - fejleszti a szókincsünket, szélesíti a látókörünket, jó hatással van a fantáziavilágunkra, sőt vizualizációs képességünkre is. 

Év elején írj Magadnak könyv-naptárt, hogy melyik hónapban mit fogsz elolvasni! 

Ha jó ötletekre vagy kiváncsi, itt egy hardcore kihívás tavalyról:
http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/2015-legkemenyebb-kihivasa-50-konyv-1-ev-alatt/

6. Táncolsz

A tánc az egyik legfelszabadítóbb dolog a világon! Bár nem mindenki született úgy, hogy benne van a boogie a lábában, de én el nem tudnám képzelni az életemet nélküle. 

Táncolj úgy, mintha senki nem látna - tartja a mondás, és én maximálisan egyetértek vele :) 

A tánc terápia, szórakozás, önkifejezés, tanulás, egy kapocs, ami összeköt másokkal... a tánc maga az életöröm!

Ne hagyd ki az életedből ezt az überdózisú endorfin forrást! Bulizz diszkókban, klubokban, bárokban, táncolj valamilyen formációban, koncerteken, táncolj esküvőkön, rendezvényeken, útközben, tengerparton, táncolj az esőben, vagy bárhol, bármikor, ha felpezseg a véred.

Ha szégyellős vagy, és úgy érzed, nem igazán mernéd elengedni magad egy szórakozóhelyen, akkor keress fel egy tánciskolát, vagy csoportot, ahol biztos alapokra helyezheted higanymozgásodat. Na meg az önbizalmadat ;)

Manapság nagyon menők például a salsa különböző fajtái, ennek megfelelően számtalan iskola közül is választhatsz, ha ebbe a latinos irányba indulnál. 

Az egyik legklasszabb suli Budapesten szerintem a Broadway Dance Center:
http://salsa-levi.hu

Persze választhatod a társastánc tanfolyamokat is, a laza hip-hop stílust, vagy kipróbálhatod a szerelmeskedés négylábon járó verzióját, a kizombát.

Nézd meg a videót, és rájössz, miért mondom! ;)
https://youtu.be/dm_TzKprOls

De léteznek például felnőtteknek szóló balettórák, show tánc csoportok, sőt hazánkba is bedugta már az orrát a twerk, ami gyakorlatilag nem más, mint önfeledt seggrázás :D

Így ni: 
https://youtu.be/C6vinrXWxls

dancer.jpg

 

7. Elutazol külföldre

Aki nem utazik, olyan, mintha egy ezer oldalas könyv egyetlen lapját nézegetné egy életen át...
Az utazás mindig óriási kaland, főleg, ha egy jó adag nyitottságot sem felejtesz ki a bőröndödből.

Egy új ország mindig számtalan újdonságot és felfedeznivalót tartogat, kezdve a helyi kultúrától, a gyönyörű tájakon és látnivalókon át, egészen a gasztronómiáig.

Korábban lehet, hogy csak a felső tízezer kiváltsága volt az utazás, a fapados légitársaságok térnyerésével azonban tényleg elérhető közelségbe került a világ, szinte bárki számára.

woman-on-beach.jpg

Sőt, új trend alakult ki, a "backpacker", azaz a hátizsákos turizmus, ami az utazás egyik legolcsóbb és legkalandosabb formája. 

Ha érdekel ez a téma, olvasgass itt: 
www.backpacker.hu

Az igazi rutinos utazók mindig azt tanácsolják, hogy egy-egy kiruccanás alatt merjünk kilépni a komfortzónánkból - meg a hotel biztonságos területéről -, és ne csak a turistáknak szánt részeket fedezzük fel, hanem vegyüljünk el kicsit a helyiek napi életében és próbáljuk megismerni a szokásaikat

Ha még nem tudod, mi legyen az idei úticél, tippeket például innen gyűjthetsz: 
http://vilagutazo.net

8. Sportolsz

Tuuuudom, tudom, még a csapból is az folyik, hogy csak napi 15 perc mozgás, meg 30 perc cardio, meg csak 4 x4 gyakorlat, csak 1 óra tempós séta esténként... és fittebb leszel, mint Cindy Crawford valaha, és minimum 100 évig élsz. 

Persze, így önmagában egyik kijelentés sem igaz, az viszont, hogy törvénybe kéne iktatni a kötelező sportolást, nagyon is! 

Tekintsünk el attól, hogy a sport nagymértékben meghatározza, hogyan mutatunk ruhában és anélkül - bár nem könnyű egy női blogban elvonatkoztatni a külsőségek fontosságától... mert nekünk igenis ez számít! :))

De még a külcsínnél is fontosabb a sport egészségvédő- és megőrző hatása. 
››› Néha belegondolok, hogy esküszöm, most sem mindig egyszerű mutatvány mondjuk fazonra nyírni a lábkörmeimet, vagy felszambázni a harmadikra, de akkor mi lesz 60-70 éves koromban??! 
Számomra ez a meglehetősen fekete gondolat a legerősebb motiváció arra, hogy sportoljak.
(Meg az, hogy hogyan nézek ki, de azt mondtuk 5 sorral feljebb,  hogy ettől most elvonatkoztatunk :D) 

Egy edzés legnehezebb része az a lépés, amivel elhagyod a lakásod ajtaját... mert ha már ott van az ember lánya és csinálja, akkor imádat van és csillámpóni feeling :)
Csak elindulni nehéz. Beleépíteni a mozgást a napi rutinba. 

Szerintem a rendszeres sportolásra szokás legnagyobb titka az, hogy megtaláld azt a mozgásformát, amit tényleg szeretsz csinálni! Mert ha ez megvan, akkor nem úgy fogsz nekiállni minden egyes alkalommal, mintha a fogadat húznák. 

Leggyakrabban két kifogással élünk a mozgás ellen: 
- nincs rá időnk
- nincs rá pénzünk. 

Az előbbi kapcsán csak azt a kérdést tedd fel magadnak, hogy mennyi időt töltesz (pocsékolsz el) TV nézéssel, facebook-ozással, vagy más olyan dolgokkal, amiknek igazán semmi értelme. Ha ezeket az időrablókat sikerül kikukáznod a napirendedből, akkor egy tornányi idő mindig bele fog férni. 

A nincs rá pénzemre pedig a futás a legjobb válasz. Gyakorlatilag egy szál cipővel bele lehet vágni. Persze, klassz dolog, ha legalább 70 különböző szetted van minden évszakra, mint Rubint Rékának, de valljuk be, azért ez nem alapfeltétel (bár kétségtelenül menő :) ).

A mozgásformák lehetőségeinek száma végtelen, választhatsz magadnak szabadtéri vagy fedettpályás, csoportos vagy egyéni sportot, mehetsz edzőterembe, labdázni, úszkálni, tanulhatsz önvédelmet vagy rúdtáncot, tornázhatsz otthon, a lényeg, hogy kezdd el!

surf.jpg

És ha már elkezdted, abba ne hagyd, amíg csak élsz :)


9. Részt veszel egy csajos programon

Mikor voltál utoljára?? 

Szép dolog, hogy fontos a családod, a párod, hogy közös élményeket gyűjtesz velük és nekik adod az időd legnagyobb részét, de ne feledkezz meg azokról a nőstényekről, akik Melletted álltak akkor is, amikor még mindenki másnak hűlt helye volt!

A nők nagyon különleges támaszt tudnak jelenteni egymás számára, mivel sokkal fejlettebb a kommunikációjuk, mint a fickóknak. Így könnyebben megosztják egymással bánatukat, vagy örömeiket.
És hidd el nekem, a FB chat, a What' s Up üzenetek, meg a telefonbeszélgetések soha nem fogják helyettesíteni, vagy pótolni a csajos összejöveteleket. Esélytelen.

Szervezzetek közös sütögetést, forralt borozást, vegyetek ki egy faházat egy éjszakára valahol vidéken, menjetek el táncolni, sportolni, szépítkezni együtt, és engedjétek meg magatoknak, hogy kizárjatok MINDENT, ami a hétköznapokban feladat, körülmény, felelősség. 

Csacsogjatok agyatlanságokról, vagy elmélkedjetek a világ nagy dolgairól, nevessetek eszelős módjára egyáltalán nem vicces sztorikon és tárgyaljátok ki a pasikat is... (még jó hogy ;) ).

fotolia_55472873_subscription_monthly_m.jpg 

És ha úgy érzed, bajban vagy, szükséged van támaszra, egy végtelen beszélgetésre, akkor tudd, hogy ki az a barátnő, akihez fordulhatsz és oszd meg vele a legféltettebb titkaidat is.

Vagy, ahogy Kathy Lette mondta: 
"Azért jó, ha az embernek vannak barátnői, mert amikor az ember nem tudja, mit csinál, van, aki tudja helyette."

Mi, nők nem csak párunk, gyermekeink, családunk szívére, hanem a legjobb barátnőink szívére is hivatottak vagyunk vigyázni. 

Úgyhogy csajos programra fel!! :) 

10. Elmész egy fotózásra

Ha egy kicsit is fontosak az emlékek, ne teljen el év úgy, hogy nem csináltatsz Magadról/magatokról egy profi fotósorozatot! 

Az okostelefonok meg a selfie-k világát éljük, amikor mindenkinek a zsebében ott lapul egy kisebb fotóstúdió, de azért valljuk be, egy profi munkának a nyomába sem érhetünk hétköznapi eszközeinkkel.

Egy fotós olyan szemmel tud látni és láttatni, ami a legszebb, legkülönlegesebb arcodat, gesztusaidat mutatja be. Hidd el, mindig jó lesz visszatekinteni az elkészült alkotásokra, s örömöt fog okozni, hogy nem csak a sufnituningolt mobilos képek insta-effektes szűrőin át látod egyes időszakaidat. 

Ezen kívül egy fotózásra felkészülni mindig egy jó kis kihívás, az ember lánya úgy összeszedi magát miatta. :) Kicsit jobban odafigyelsz előtte a diétádra, elmész fodrászhoz, bevállalsz egy merészebb sminket vagy ruhát - amit a hétköznapokban nem is biztos, hogy megtennél - és aztán jön a glamour, villogó vakuk, tiszta Hollywood. 

A fotózás tipikusan az a buli, amiről nem azt kell kérdezni, hogy
- Ugyan, miért csináljam?,
h
anem azt mondani, hogy
- Végülis miért ne! :)

Miért ne érezhetnéd igazi ünnepelt sztárnak Magad legalább évente egyszer? 
Tűzz ki egy fotózás időpontot már most, kezdd el megtervezni a részleteket, s élvezd ki a felkeszélülés, meg a nagy nap minden percét! :) 

fernanda-brandao-photoshooting-1920x1200-wide-wallpapers_net.jpg

11. Társasjátékot játszol

Mennyire jó dolog játszani, atyáááám!
És hogy megfeledkezünk róla a nagybetűs felnőttkorra... pfff, jó nagy hülyeség. :D

Az ember egy kicsi részével örökre gyerek maradhat, amíg tud önfeledten játszani.

Mostanság kicsit kitúrták a valódi társasjátékokat a számítógépes, meg online játszásik, farmok, meg ilyenek, amikre nem akarok kígyót-békát kiabálni, mert nem ismerem őket. Azt viszont biztosra mondom, hogy az emberi kapcsolatokat nem építik, hisz valahol mégiscsak arról szól mindegyik, hogy egyedül ülünk egy monitor előtt.

Az egyik és legjobb felnőttkori játék talán az Activity, aminek több fajtája is dívik, még pajzán verzió is készült belőle. 
Aztán ott vannak a kártyajátékok, a majdnem tilos póker és társai, a régi jó Monopoly, Uno, vagy az okosaknak a sakk, a szójátékok, pároknak a Mr.&Mrs., stb.

Tessék végignézni a kacatos szekrényt, leporolni egy végtelen este erejéig valamelyik jól bevált társast, áthívni néhány barátot, kinyitni egy (-két) üveg bort, és belefeledkezni a régi jó dobókockás mókázásba...

12. Jótékonykodsz

Jobb adni, mint kapni.

Tuuudooom, közhelyesen hangzik, de szerintem ha valaki tett már valaha önzetlenül jót, az százszorosan átérzi ennek a mondásnak a jelentőségét és igazát. 

Emlékszel még arra, mikor gyerekkorodban először vettél / csináltál valamilyen ajándékot a szüleidnek? 
Én sosem fogom elfelejteni azt az izgalmat... százszor erősebb volt, mint pl. a karácsonyi ajándékbontás előtti kiváncsiság. 

Elmesélem :)
Szegény Ancikámat az öcsémmel közösen egy doboz hajfestékkel leptük meg - fel nem tudom fogni, hogy jutott ez eszünkbe :D - , ami nyilván katasztrofális választásnak bizonyult. (Furán is nézett volna ki Éccsanyám halvány pink séróval... ;))) )
Viszont soha nem vártuk még úgy a Szentestét, mint akkor! És nem azért, hogy minél előbb elkezdhessünk játszani a már előre kikutatott Lego-val, hanem azért, hogy végre átadhassuk a kis ákom-bákom módjára becsomagolt, borzalmasan béna ajándékunkat :) 

Ez még nem jótékonykodás, de az adás örömét akkor éreztem először, és belém égett. 

Amikor felnövünk, meggyőződésem, hogy meg kell tanulnunk túllátni a saját családunkon, környezetünkön. 
Szükséges és egyben felemelő érzés, ha egy nő a maga szintjén segítséget nyújt a tágabb környezetében is. 
Jótékonykodik. 

PRÓBÁLD KI! Nincs az a mégegypárújcipő, vagy csakegykiskanálnutella (najómégegy), ami magasabbra emelné az endorfin szintedet, intenzívebben simogatná a kis lelkedet, mint az, hogy segítesz valahol, ahol igazán nagy szükség van rá.

Vegyél részt a helyi közösség napi életében, nézd meg, egy kis összefogással mit lehet jobbá tenni! Használd ki a hivatalos ünnepeket arra, hogy segíts valakinek, akinek nem adhatsz magadból minden nap.
Ha teheted, anyagiak formájában is nyújts támogatást, ha még nem tartasz olyan szinten, akkor tervezd meg, hogy majd hogyan fogsz! 

Addig is vállalhatsz önkéntes munkát, segíthetsz idős embereknek, regisztrálhatsz egy menhelyhez kutyát sétáltatni, gyermekkórházakban mesét olvasni, szervezhetsz gyűjtő-akciót, csak ADJ VISSZA valamit Magadból! 

Vedd elő a 2016-os naptáradat, és tűzd ki MOST azt a napot, vagy napokat, amiket jótékonykodással fogsz tölteni. 
Hidd el, fel fog villanyozni már a készülődés, tervezgetés öröme is. 


Ha pedig majd elmeséled nekünk, milyen akciót találtál ki, könnyen előfordulhat, hogy nem leszel egyedül a jó ügy mellett! :) 

Két fiatal lány fantasztikus és szívet melengető karácsonyi akciójáról például itt olvashatsz: 
http://player.hu/eletmod/add-tovabb/

13. Pozitv naplót vezetsz

Vezetsz naplót? Ha igen, lapozgasd fel most az előző éveket, és nézd meg, mik kerültek bele. 
Mennyit írtál jó dolgokról? Inkább a szívedet öntötted ki a naplódnak, vagy operatív célokra használtad, az időpontjaid vezetésére? 

2016-ban vezess pozitív naplót! 

Minden este, elalvás előtt szánj rá néhány percet, hogy végiggondold a napodat. Tudod, hogy a gondolataid nagyban befolyásolják, milyen történéseket vonzol be az életedbe. Éppen ezért - ha még nem így csinálod -, törekedj rá tudatosan, hogy ne a napi kihívásokat, nehézségeket emésztgesd magadban esténként, hanem ragadj tollat és írd le, mi minden volt JÓ aznap! 

Gondold át, minek örültél, mi az, ami sikerült, milyen feladatokat teljesítettél, mi miatt lehetsz büszke magadra, kinek segítettél, milyen hasznos dolgot végeztél el, és írd le mindezeket. CSUPA POZITÍV dolgokat!!!

Azzal, hogy leírod, megerősíted magadban a jó érzést, az építő jellegű gondolatokat, és elalvás előtt ez az egyik legfontosabb dolog (az alapos arctisztításon túl :D)! Ugyanis míg mi alszunk, tudatalattink nem pihen, és belekapaszkodik azokba az inputokba, amiket az elalvás előtti fél órában tuszkoltunk a fejünkbe. 

És a tudatalatti bizony nagy úr!
Olyan, mint egy hajónak a folyó sodrása. Lehet ugyan kormányozgatni, meg teljes gázzal, kivont vitorlákkal szembemenni vele, de amint alábbhagy a hajó irányítására fordított erő, az áramlat mindig győzni fog. Míg ha egy irányba tartunk vele, magától repít minket célunk felé.

Töltsd meg tehát a naplódat - és ezzel együtt tudatalattidat is - pozitívumokkal, és zárd a napot mosolyogva.

 pisanje.jpgDe ezzel még nincs vége! 
A pozitív naplód második része:

- Mi az az 5 dolog, amiért ma különösen hálás vagyok? 

Lehetnek ezek általános dolgok, vagy aktuális történések, nagy megkönnyebbülések, vagy apró köszönetnyilvánítások, a lényeg, hogy írd le!

És hogy miért? Íme:

"A hála lehetetlenné teszi a boldogtalanságot. Ez az egyik legfontosabb titok, amit meg kell tanulnod." (Osho)


+1: Bakancslistát írsz

 A lista végéhez érve nem maradhat el az elmaradhatatlan ráadás :D

Kezdd ezzel a 13 ponttal, majd folytasd az igazi bakancslistádat egy jó vastag füzetben!

Próbáltál már valaha 100 pontot összeírni, amit mindenképp ki akarsz pipálni az életben? Merülj el a végtelen fantázia tengerében és lubickolj vágyaid megfogalmazásában! Felemelő érzés lesz!!

Egy jó bakancslista részletes, nem bíz semmilyen apróságot a véletlenre, úgyhogy folyamatosan lehet bővítgetni, csinosítgatni a listát. 

Hétköznapi Hősnők tipp: 
Úgy írd, hogy minden egyes pont külön oldalt kapjon a füzetkédben, hogy mindig hozzá tudj írni egy-egy gondolatot. 

Pl.: Ha el akarsz jutni mondjuk a Grand Canyon-hoz, akkor először jegyezd fel az úticélt, majd kezdj el szállodákat, esetleg helikopteres túrákat nézegetni, és mindent írj le, ami csak megtetszik! Még jobb, ha keresel róla képeket és kinyomtatod vagy kivágod és beleragasztod a füzetbe :) 

Így a végére lesz egy csodálatos, színes könyved, aminek minden egyes lapja arról szól, milyen gyönyörű dolgok várnak még Rád az életben! 

Hát nem izgalmasabb ezzel foglalkozni, mint valami szennyet nézni a TV-ben, vagy értelmetlen videók százait lapozgatni a telefonodon? De bizony! Próbáld ki!!

Szívből kívánom, hogy zárd majd úgy a 2016-os évedet, hogy semmi nem maradt ki belőle, amit elterveztél, és 1 év múlva ilyenkor azt mondhatod majd: 

"Wow, ez életem legkirályabb éve volt!"

2016.jpg

Nagyon boldog 2016-ot kívánunk!

Írjdmeg nekünk kommentben, hogy szerinted mi az, ami kimaradt a listáról, de kár lenne kihagyni 2016-ban! 
Jöhetnek az ötletek!!! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapihosnok.blog.hu/api/trackback/id/tr118227442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása