Példaképek, nem csak nőknek.

Hétköznapi Hősnők

Mit jósol a Facebook jövőjéről a világ egyik legbefolyásosabb nője?

Sheryl Sandberg 8 éve a megavállalat élén

2016. március 25. - Hétköznapi Hősnők

bigstock-prague-czech-republic-febru-60341519.jpgForrás: http://www.trustbasedlawyermarketing.com/

Használjuk nap mint nap, sokan szinte a rabjává váltak. Reggeltől estig símogatjuk a képernyőt, és símogattatjuk vele az egónkat, ismerkedünk, kutakodunk és üzletelünk is rajta.
A Facebook olyan változásokat hozott mindennapi életünkbe, amilyeneket korábban el sem tudtunk képzelni. 

De míg legtöbbünknek egy céltalan pótcselekvés a kék-fehér hírfolyam görgetése, a Szilícim-völgyben ennél sokkal magasztosabb küldetést szánnak a Facebook-nak. 

Sheryl Sandberg pontosan 8 évvel ezelőtt vette át a Facebook ügyvezető igazgatói posztját, s azóta a világ legbefolyásosabb üzletasszonyai között tartják számon. 

Az évforduló alkalmából - stílusosan - egy Facebook bejegyzésben fogalmazta meg érzéseit, tapasztalatait munkájával kapcsolatban, s a közösségi háló egy olyan oldalára világított rá, amit talán nagyon kevesen látnak a mindennapokban. 

o-people-on-phones-facebook.jpgNem mindig sikerül a Facebook jó oldalát kihasználnunk...

"Ma 8 évvel ezelőtt volt az első napom a Facebook-nál. " 

- mondja Sheryl.                                
"A Facebook teljesen más volt akkoriban, mint most, még a Like gomb sem létezett.
70 millió ember használta a közösségi hálót és 550 ember dolgozott a háttérben.

De már akkor teljesen egyértelmű volt, hogy Mark (Zuckerberg, a Facebook alapítója - szerk.) elkötelezetten dolgozik csapatával azon, hogy összehozza az egész világot.

Annyi mindent tanultam az ittlétem alatt.

Első kézből láthattam, milyen erőteljes momentum, amikor emberek összekapcsolódnak egymással.
Láttam, ahogy szerelmek bontakoznak ki, láttam, ahogy segítenek éhezőkön és ahogy odateszik magukat egymásért, a legszörnyűbb katasztrófák idején.

Láttam, hogy ha közösségek összefognak, hihetetlen dolgokat képesek véghezvinni: a szíriai menekültek németországi támogatásától kezdve Indiában, a vidéki kórházakhoz vezető utak építéséig.

És még olyan messzire kell eljutnunk!

A világon élő emberek felének nincs internet hozzáférése. S ha nem halljuk a hangjukat, nem is fogjuk megismerni történeteiket.

Még sokkal többet kell tennünk, hogy a láthatatlan áldozatok láthatóvá váljanak, hogy felépítsük azt a békét, elfogadást és megértést, ami a személyes kapcsolatokból táplálkozik.

A Facebook által az emberek könnyebben segíthetnek egymásnak, vagy kibontakoztathatják ambícióikat - legyen szó akár egy üzlet elindításáról, vagy egy közösség felépítéséről, gazdagításáról.

Hálás vagyok, hogy olyan küldetésen dolgozhatok, ami igazán fontos nekem, olyan emberekkel együtt, akiket szeretek.

Köszönetet mondok a kollégáimnak, akik olyan sokmindent tanítanak nekem nap mint nap, s akikkel olyan szoros barátságot kötöttünk.

Köszönet a kis vállalkozásoknak, amik inspirálnak, a partnereinknek és ügyfeleinknek, akik kihívások elé állítanak minket - lehetővé téve ezzel, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból.
És köszönet a szószólóknak, az önkénteseknek és az egész közösségnek, hogy azzá formálják a Facebook-ot, ami a Facebook ma.

De mindenek előtt köszönöm Mark-nak, aki az elmúlt 8 évben a legjobb főnökké, partnerré és baráttá vált, amit csak el tudtam képzelni.

Ahogy a táblák is körülöttünk minden nap emlékeztetnek minket:

“Amit megtettünk, csak az út 1%-a.”

Nagy megtiszteltetés számámora, hogy Veletek haladhatok ezen az úton."

4129401405.jpg                                                  Sheryl Sandberg, a Facebook ügyvezető igazgatója

Fogadjuk meg Sheryl szavait, s ha már ezzel az adottsággal élünk, hogy a Facebook igenis beleszőtte magát a mindennapjainkba, használjuk ki a jó oldalát! 

Kicsit kevesebb ego, kicsit több pozitív hozzáállás, nyitottság és jószándék, s sokkal élhetőbb hellyé válhat az az online közösség, ahol - ezen nincs mit szépíteni - életünk egy részét éljük. 

Ha tetszett a bejegyzés, ne felejtsd el megosztani, tudod, minden apró lépés közelebb visz a változáshoz! :) 

-----------------------------------------------------------

Szeretnél egy pozitív közösséghez tartozni?
Gyere, barátkozzunk a Facebook-on is! :)

Nézd meg a Hétköznapi Hősnők videóit a YouTube-on!

Benne vagy egy izgalmas kihívásban? Csatlakozz az 50 hét - 50 új szokás csoporthoz itt: 
https://www.facebook.com/groups/50.het.50.uj.szokas/

 Ha szívesen megosztanád velünk a véleményed, vagy bármilyen kérdésed van, bátran kommentelj, vagy írj nekünk  a hetkoznapihosnok.official@gmail.com email címre. Várjuk szeretettel az üzeneted! :) 

Tarts velünk és válj a saját életed Hősnőjévé! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapihosnok.blog.hu/api/trackback/id/tr978524442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása