Példaképek, nem csak nőknek.

Hétköznapi Hősnők

Hogyan szokj le az eszement shoppingolásról?

Profi pénzügyi tervezés, hogy ne érhessen váratlan meglepetés

2016. március 30. - Hétköznapi Hősnők

Mit szólnál hozzá, ha legközelebb nem kéne lábon kihordanod egy infarktust, mikor bedöglik egy újabb háztartási gép? 
Te is kellemesen meglepődnél, ha a hónap utolsó napján végre egyszer nem reinkarnálódna a Tihanyi visszhang a pénztárcában, ha belekiabálnál? 

A piszkos anyagiak, ugye. 

Nőként sokan egy cirkuszi zsonglőr tehetségével lavírozunk a kötelező kiadásaink és a kiratok csábítása között.
Miért nem tanítják ezt is az iskolában? 
És itt most nem az artistaképzőre, vagy a BGF-re gondolok, hanem a normális intézményekre, ahol a kockásingesek verik a fejünkbe a Pitagorasz tételt, az érckitermelés titkait, őseink születési dátumát, meg a meg nem értett költők műveit.

Miért nem beszél valaki a PÉNZről is?

Húszas éveim elején igazán nagyra értékeltem volna, ha előre tudok egy-két olyan kulisszatitokról, amikre aztán (súlyos tandíjért cserébe) megtanított az élet.

Hitelkártyának álcázott taposóaknák, váratlan kiadás formájú csapdák és a hónap végén érkező cseles csekkek mind-mind olyan meglepetések voltak eleinte, amiket - ha újra kezdhetném - köszönöm szépen, de nem kérném. 

Az IFL Group független gazdasági szakértőjével, Szarvas Norbival egy 5 részes videósorozatban beszélgetünk a legfontosabb alapokról, pénzügyi szokásokról és tévhitekről. 

Az első videóban máris kézzelfogható, gyakorlatias tanácsokat kapunk tőle arra vonatkozóan, hogyan osszuk be havi bevételeinket úgy, hogy se rövid- , se közép- , se hosszútávon ne érhessenek meglepetés. 

Norbi - fiatal kora ellenére - lassan egy évtizede kel és fekszik a pénzügyekkel, több ezer ügyféllel találkozott és tanácsai, véleménye után a legismertebb országos médiumok is kapkodnak. 

Saját gazdasági blogjának cikkeit már több mint 3 millióan olvasták, stílusa egyedi és érhető, szókimondósága pedig le tudta vakarni azt a mézes mázat, ami sokszor jellemző a pénzzel foglalkozó szakmai írásokra.

Norbi több ezres ügyfél-tapasztalatai alapján mesél nekünk pénzügyi szokásainkról, túlköltekezésről, Carpe Diem-ről, szinglik és házasok közötti pénzügyi különbségekről. 

Holnap folytatjuk, kitárgyaljuk a rettegett nyugdíj témáját is! 

Hogy le ne maradj a következő epizódról, iratkozz fel a Hétköznapi Hősnők YouTube csatornájára, itt!

S ha tetszett a bejegyzés, barátkozzunk Facebook-on is, itt. :) 

Norbit pedig itt találod: 
http://iflgazdasag.blog.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapihosnok.blog.hu/api/trackback/id/tr768547582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása