Példaképek, nem csak nőknek.

Hétköznapi Hősnők

Zöld turmix kihívás, 2. nap

Egy almás pite ízű, frissítő smoothie

2016. április 12. - Hétköznapi Hősnők

 super-detox-green-smoothie-for-natural-weight-loss.jpg
Belevágtunk egy nagyon izgalmas kihívásba, miszerint feláldozva a rántottánkat és a kakaóscsigánkat az egészség oltárán, 10 napon át minden reggelünket egy csodálatos zöld turmix-szal indítjuk. :)

Tegnap észbontóan sok fényképet és kommentet kaptam Tőletek a kihívás eseményénél, úgyhogy repkedtem örömömben! 
Fantasztikus érzés látni, hogy ennyi nyitott, egészségtudatos és humoros nő találta meg egymást a kihívás kapcsán.

Ezúton is köszönöm a visszajelzéseiteket, elmondhatatlanul örülök nekik! :) 

És már itt is a folytatás!
A kihívás második napját egy almáspite ízű zöld turmix-szal ünnepeljük. 

A kihívás második turmixának hozzávalói: 

2 db alma
egy fél-negyed zellerszár
1-2 marék bébispenót
(1 db banán, ha van kéznél)
ásványvíz vagy zöld tea
+ egy kis fahéj

Az almákat és a zellerszárat jól megmossuk, daraboljuk és lendületből belehajítjuk a turmixgépbe.

Ha szeretnéd, hogy picit tartalmasabb és édesebb legyen a turmixod, illetve meg akarod kóstoltatni férjjel, szülővel vagy gyerkőccel, karikázz bele egy banánt is. Úgy a tuti, csak semmi szélsőség. 

Ezután belehelyezzük a masinába a szépséges, zöld bébispenót leveleket, majd az egészet megszórjuk egy kis fahéjjal. 

Ízlés szerint felöntjük ásványvízzel vagy (frissen készített, majd lehűtött) zöld teával. Annyi levet tölts rá, hogy ellepje, vagy még egy picit annál többet is. 
Bár kaptunk olyan Hősnő fotót is, aki kanalazósra csinálta a smoothie-ját... szóval itt aztán semmi nem tilos, csak a kreativitás szab határt.

Ezután turmixold az egyveleget kb. fél - 1 percig, látni fogod, hogy mikorra tűnnek el a darabkák és válik az egész egy gyönyörű, krémes folyadékká.

Voilá, ennyi a mutatvány! 

Nézd meg a hadműveletet videón is: 

Fontos használati utasítás, hogy a green smoothie akkor tudja a legjobban kifejteni áldásos hatását, ha előtte csak egy jó nagy pohár tiszta vizet fogyasztasz, és utána is hagysz neki minimum fél órát, amíg mást nem eszel. 
Hadd ügyeskedjenek odabent a rostok, vitaminok és az esszenciális zsírsavak, amikre mindre nagy-nagy szükségünk van.

Próbáld ki, fogyaszd egészséggel és ne felejtsd el megosztani a tapasztalataidat itt, a 10 napos zöld turmix kihívás csoportban! 
Készíts fotót a smoothie-dról, töltsd fel és nyerj Te is egy gondosan összeválogatott superfood csomagot! 

Mutassuk meg az országnak, hogy mi vagyunk a legegészségtudatosabb Hétköznapi Hősnők!!!

smooth-leafed-spinach.jpg

Miért imádjuk a spenótot? 

Egyrészt mert Popey is imádta és nagyon erős volt tőle, szóval mi is biztos Hőserősök leszünk, ha sok spenótot eszünk. :D

És akkor kicsit tudományosabban:
A spenót jellegzetes sötétzöld színét a benne található klorofill és a karotinoidok, alutein és a béta-karotin adják. Különösen a karotinoidokra jellemző a színező tulajdonság egy erős antioxidáns potenciál miatt.
Emellett védi a nyálkahártyákat és erősíti az immunrendszert, biztosítva az immunsejtek (ölősejtek, a T-és B-limfociták) szaporodását.

Ez az illedelmes körökben parajnak nevezett csodás növény lúgosít, így gátolja a szervezet elsavasodását. Serkenti az emésztést, emellett magnéziumtartalmának köszönhetően idegnyugtató és vérnoymásszábályzó hatása is van. Hatását akkor fejti ki legintenzívebben, ha nem főzve, hanem nyersen fogyasztjuk, bár igaz, nyersen nehezebb ízesíteni.

Kérdéses, hogy magas vastartalmából a szervezet mennyit képes felhasználni, de az biztos, hogy A, B és C-vitamin tartalma kifejezetten jótékony. Mivel immunrendszer erősítő, így csökkenti a mell, tüdő, hasnyálmirigy és bélrendszeri daganatok kialakulásának kockázatát, valamint a vércukorszintet.

Vérnyomásszabályzó hatása révén a magas vérnyomást valamelyest kordában tartja, az alacsony által okozott fáradtságérzetet is orvosolja. Antioxidáns hatása véd a szív és keringési problémákkal szemben. Antibakteriális és gombaellenes. Korábban a népi gyógyászatban is alkalmazták, gyógyító hatása miatt már évszázadokkal ezelőtt az egyik legértékesebb zöldségfélének tartották.

A spenót úgynevezett negatív kalóriás étel, amit könnyen és változatosan használhatunk fel konyhánkban, akár fogyókúra ideje alatt is.

Forrás: napidoktor.hu

---------------------------------------------------------------------------------

Szeretnél egy pozitív közösséghez tartozni?
Gyere, barátkozzunk a Facebook-on is! :)

Nézd meg a Hétköznapi Hősnők videóit a YouTube-on!

Benne vagy egy izgalmas kihívásban? Csatlakozz az 50 hét - 50 új szokás csoporthoz itt: 
https://www.facebook.com/groups/50.het.50.uj.szokas/

 Ha szívesen megosztanád velünk a véleményed, vagy bármilyen kérdésed van, bátran kommentelj, vagy írj nekünk  a hetkoznapihosnok.official@gmail.com email címre. Várjuk szeretettel az üzeneted! :) 

Tarts velünk és válj a saját életed Hősnőjévé! :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapihosnok.blog.hu/api/trackback/id/tr918589686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása