Példaképek, nem csak nőknek.

Hétköznapi Hősnők

Zöld turmix kihívás, 5. nap

Az uborka bűvöletében

2016. április 15. - Hétköznapi Hősnők

4038c6_946c45c8c8e54e6abff3f5e4cf69c751_jpg_srz_1349_899_85_22_0_50_1_20_0.jpg

Belevágtunk egy nagyon izgalmas kihívásba, miszerint feláldozva a rántottánkat és a kakaóscsigánkat az egészség oltárán, 10 napon át minden reggelünket egy csodálatos zöld turmix-szal indítjuk. :)

A kihívás felénél, azaz 5. napnál tartunk, s szerintem elmondhatjuk, hogy most már kóstoltunk "hideget-meleget", és kezd mindenkinél kialakulni, milyen ízvilág áll közelebb hozzá.

Ezúton is köszönöm, hogy együtt vagyunk és napról napra izgalmasabb smoothie-kkal kísérletezünk! :)  

Külön öröm volt számomra, hogy a FB szavazásnál elsöprő többséggel voksoltatok arra, hogy hétvégén se álljunk meg. Óriási csapat vagytok! ♥

Úgyhogy nincs megállás, már itt is a folytatás!
A kihívás ötödik napját egy kicsit zöldségesebb ízű zöld turmix-szal ünnepeljük. 

A kihívás negyedik turmixának hozzávalói: 

blogba_001_1.png

Ha Te jóban vagy az uborkával, bátran tegyél bele többet. Tényleg ízlés kérdése, de én jószívvel egyszerűen nem tudok többet ajánlani. Hogy miért, arról itt tudsz egy vicces egypercest megnézni. :D

Minden zöldséget és gyümölcsöt jól megmosunk, ha kell, hámozunk, vágunk és a turmixgépbe pakoljuk. Egyszerűbb az élet, ha a zöldet a tetejére teszed, alulra pedig a gyümölcsöket. 

Ízlés szerint felöntjük ásványvízzel vagy (frissen készített, majd lehűtött) mentateával. Annyi levet tölts rá, hogy ellepje, vagy még egy picit annál többet is. 

Extra Hősnő-tipp:
Bátran kísérletezz az ízekkel! Mehet ebbe is a citrom, a mentalevél, de többen írtátok pl. a citromfüvet is... hát az valami mennyei lehet ezekbe a frissítő smoothie-kba.

Miután minden bekerült a gépbe, turmixold az egyveleget kb. fél - 1 percig, látni fogod, hogy mikorra tűnnek el a darabkák és válik az egész egy gyönyörű, krémes folyadékká.

Voilá, ennyi a mutatvány! 

Nézd meg a hadműveletet videón is: 

Fontos használati utasítás, hogy a green smoothie akkor tudja a legjobban kifejteni áldásos hatását, ha előtte csak egy jó nagy pohár tiszta vizet fogyasztasz, és utána is hagysz neki minimum fél órát, amíg mást nem eszel. 
Hadd ügyeskedjenek odabent a rostok, vitaminok és az esszenciális zsírsavak, amikre mindre nagy-nagy szükségünk van.

Próbáld ki, fogyaszd egészséggel és ne felejtsd el megosztani a tapasztalataidat itt, a 10 napos zöld turmix kihívás csoportban! 
Készíts fotót a smoothie-dról, töltsd fel és nyerj Te is egy gondosan összeválogatott superfood csomagot! 

Mutassuk meg az országnak, hogy mi vagyunk a legegészségtudatosabb Hétköznapi Hősnők!!!

cucumber.jpg

Mi mindenért imádjuk az uborkát? 

Egyértelműen a megfelelő táplálkozás alapját képezi a megfelelő mennyiségű és minőségű zöldségfogyasztás, melynek egyik nagyon fontos szereplője az uborka. Tápanyagtartalma miatt táplálkozás élettani szerepe rendkívül jelentős.

Víztartalma igen magas (96%), gazdag káliumban, foszforban, vasban, kalciumban, nátriumban, szénhidrátokban és A1, B1, B2, B6, C vitaminban is. Káliumtartalma segíti a veseműködést, tápértéke azonban csekély. Értékes anyagainak nagy része héjában található, ezért érdemes azt is fogyasztani.

Az uborkalét külsőleg és belsőleg egyaránt használják. Ha megisszuk, kellemes üdítőhöz jutunk, emellett magas vitamin és ásványi só tartalma biztosítja számunkra a jó közérzetet. Más zöldségek levével is bátran keverhetjük, répalével például remek vitaminbomba.

Az uborkalé szépítőszerként is kiváló, a gyógyászatban egyes bőrápoló termékek alapanyagában is megtalálható. Kozmetikumként is népszerű, az uborkakrém, illetve uborkaszesz üdébbé teszi a bőrt, fiatalító hatású. A kozmetikusok szerint leginkább az ödémás szem környékének ápolására használható a friss uborka.

Forrás: napidoktor.hu

---------------------------------------------------------------------------------

Szeretnél egy pozitív közösséghez tartozni? 
Gyere, barátkozzunk a Facebook-on is! :)

Nézd meg a Hétköznapi Hősnők videóit a YouTube-on!

Benne vagy egy izgalmas kihívásban? Csatlakozz az 50 hét - 50 új szokás csoporthoz itt: 
https://www.facebook.com/groups/50.het.50.uj.szokas/

 Ha szívesen megosztanád velünk a véleményed, vagy bármilyen kérdésed van, bátran kommentelj, vagy írj nekünk  a hetkoznapihosnok.official@gmail.com email címre. Várjuk szeretettel az üzeneted! :) 

Tarts velünk és válj a saját életed Hősnőjévé! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapihosnok.blog.hu/api/trackback/id/tr378629422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása