Példaképek, nem csak nőknek.

Hétköznapi Hősnők

7 + 1 bölcsesség Michelle Obama-tól, amit minden nőnek tudni kéne

Mit tanulhatunk a világ egyik legbefolyásosabb asszonyától?

2016. április 25. - Hétköznapi Hősnők

8113971_16-empowered-women-of-2016_t255fbcc3.jpg

Michelle Obama-t az Amerikai Egyesült Államok elnökének feleségeként ismertük meg, de azt talán már kevesebben tudják róla, hogy eredeti hivatását tekintve ügyvéd, tanított két chicago-i egyetemen, s emellett nagyon tehetséges író is.

Az első afro-amerikai First Lady igazi példakép lehet nem csak az USA-beli hölgyek, hanem mindannyiunk számára.

Szinte fel sem fogható, mekkora nyomás alatt éli az életét, milyen súlyú döntéseket kell meghoznia, és milyen stressznek van kitéve.

(Ha esetleg mi úgy érezzük néha, párunk nyavalyái és a hazahozott munkahelyi feszkó kezd az idegeinkre menni, gondoljunk bele, ő milyen helyzetekkel szembesül nap mint nap. :D )

Arról nem is beszélve, hogy nyilván nagyítóval vizslatják minden egyes lépését, bármelyik mondatát akár többmilliós példányszámban láthatja viszont, s a magánszféra nyugalma olyan messze áll tőle, mint a vidéki kisnyugdíjastól a pörgős élet. 

Ennek ellenére Michelle Obama-nak sikerült elismerésre méltó egyensúlyt találni a First Lady, a feleség, a családanya és az üzletasszony szerep között.

barack-michelle-obama.jpg

Amerika 44. First Lady-je tökéletesen érti a módját annak, hogyan helyezze férjét a napfénybe, míg ő maga az árnyékban maradva, végtelenül szimpatikus személyiségével és munkásságával nagyban hozzájárul az elnök sikereihez, népszerűségéhez. 

A világ egyik legbefolyásosabb nője több beszédet is tartott Barack Obama kampányidőszaka alatt, s anélkül, hogy politikai ambíciókat dédelgetne, számos jó ügy mellé állt.

Személyes missziójaként foglalkozik a katonacsaládok helyzetének javításával, elszántan dolgozik a fiatal lányok edukációs lehetőségeinek szélesítésén, valamint szenvedélyesen küzd a gyermekkori elhízás ellen. 

michelle-obama.jpg
“Mozogjunk!” mottóval kampányt indított a rendszeres testmozgás népszerűsítéséért, s miután az egészség jegyében csinált egy veteményeskertet a Fehér Házban, könyvet is írt a kertészkedés szépségeiről.

A divatrajongók igazi ikonként tisztelik, imádják fantasztikusan kifinomult, elegáns, mégis modern öltözködési stílusát.

A First Lady riportokból, nyilatkozatokból áradó tudatossága, szerénysége, és okossága engem személy szerint újra és újra lenyűgöz.

Íme 8 tanulságos idézet Michelle Obama-tól: 

1. Sikerről

“Az egyik legfontosabb tanítás, amivel felnőttem:
Mindig maradj hű magadhoz és ne hagyd, hogy bárki eltántorítson céljaidtól. Ezért amikor negatív dolgokról vagy rosszindulatú támadásokról hallok, egyszerűen nem is veszem tudomásul. Egyáltalán nem fordítok rájuk energiát, hisz pontosan tudom, ki vagyok én. ”

2. Háláról

“Tanultunk hálát és alázatosságot - például az embernek iránt, akiknek szerepe volt sikereinkben. Kezdve tanárainktól, akik inspiráltak minket, egészen a gondnokokig, akik tisztán tartották iskoláinkat… s megtanultuk értékelni mindannyiuk hozzájárulását, és tisztelettel kezelni mindenkit.”

3. Kapcsolatokról

“Ne engedj be olyan embereket az életedbe, akik lenyomnak és bátran bízz a megérzéseidben!
Egy jó kapcsolatban jól érzed magad. Érzed, hogy jó. Nem bánt. Nem fáj.
S ez nem csak egy partnerkapcsolatra igaz, hanem a barátaidra is, akiket Te választasz.”
 

4. Anyaságról

"A legfontosabb címem még mindig a ‘fő-anya’ (a fővezér után szabadon).
A lányaim a szívem csücskei, a lényegem, az életem középpontjai."

5. Kitartásról

"Lehet, hogy nem lesz mindig könnyű az életed és nem fogod tudni egyszerre megoldani a világ összes problémáját. De soha ne becsüld le az egyén jelentőségét, hisz a történelem már bebizonyította, hogy a bátorság ragályos és a remény önálló életre kelhet."

6. Példamutatásról

“Én egy remek példa vagyok arra, mi minden lehetséges, ha egy lányt egészen kicsi korától kezdve szeretettel és gondoskodással nevelnek.
Az életem során számos különleges nő vett körül, akiktől megtanultam a méltóságot és nagyon erősnek lenni.”

7. Támogatásról

"Amikor keményen dolgoztál, mindent jól csináltál, és átsétálsz a lehetőségek ajtaján, ne csapd be magad mögött az ajtót. Nyúlj vissza, és add meg másoknak ugyanazokat az esélyeket, melyek téged segítettek a sikerhez."

18835971766_8f4546595b_k-771x514.jpg

+ 1. Öregedésről

“Soha nem éreztem magabiztosabbnak magam, soha nem volt még számomra ennyire tiszta, ki vagyok én, mint nő.
De folyamatosan figyelek az egészségemre, olyan igazi vagány 80-90 éves akarok majd lenni.”

Nyomj egy lájkot, ha szerinted is igaz:
Minden sikeres férfi mögött egy erős nő áll.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapihosnok.blog.hu/api/trackback/id/tr68663194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása