Példaképek, nem csak nőknek.

Hétköznapi Hősnők

Hogyan ismerkedjünk magabiztosabban?

5 bombabiztos tipp első randira

2017. április 12. - Hétköznapi Hősnők

o-neos-tipos-elkistikou-antra.png

Remegő térd, izzadó tenyér, hebegés-habogás, kínos csendek, és a fejünkben állandóan ott motoszkáló kérdés: 
- Vajon tetszem neki? Elég csinos vagyok? Minden rendben rajtam? Csak nehogy elbénázzam...
Hát igen, az első randik tipikus tünetei :)

Íme 5 bombabiztos tipp, hogyan legyél magabiztosabb az első randin:

1. Öltözz fel csinosan

Oké, ez alap, de azért nézzünk kicsit a klisé mögé.
Szóval nem úgy értem, hogy frakkban és kisestélyiben induljunk neki a romantikus városligeti fagyizásnak, csak hogy adjuk meg a módját. Legalábbis magunk számára. 

Mert azért nagyon menő érzés úgy kilépni az ajtón, hogy otthon, a tükörbe vetett utolsó pillantásra önkéntelenül is elmosolyodunk, s azt tudjuk mondani: 
"Aztaaa megveszekedett mindenségit, de baromi jól nézek ki ma!" :D

first_date_retouched_duo-2_wide-631dda67d6bbe3652e2ede93193fa3ed3a187cfd.jpgNem kell ehhez vagyonok sejhajára verni egy plázában, elég csak egy apró extrára gondolni. A hölgyeknek egy új cipő... - öööö, akarom mondani valami kiegészítő, az uraknak egy csinos ing, és máris tetszetősebb az összkép.

Arról nem is beszélve, hogy egy-egy jól megválasztott, új darab tényleg
 jobb hangulatba is varázsol minket.
S amint tetszünk magunknak, onnantól nyert ügyünk van, mert azt is fogjuk kisugározni, hogy szépek, szexisek éa minimum ellenállhatatlanok vagyunk!
Ilyen egyszerű ez.

2. Készíts pozitív listát!

Ez már egy kicsit gondolkodósabb sztori, mint a felöltözés, de nem elég azzal foglalkozni, mi van kívül, úgyhogy nézzünk kicsit befele is. 

»» Mi a frász az a pozitív lista?
Ülj le, ragadj papírt és tollat, s kezdj el összeírni mindent, amiben jó vagy.

Legyen szó tulajdonságokról, képességekről, eredményekről, hobbykról, érdeklődési körről vagy bármiről, vesd papírra a Hozzád kapcsolódó, Rád jellemző pozitívumokat.

Ez egyébként is az egyik legkedvesebb önbizalom-helyrepofozó gyakorlatom - nem csak randi előtt jön jól.
30 pozitívumig meg se állj, így tuti kellően mélyre kell bányásznod ahhoz, hogy feltárj egy csomó kincset, ami ott csillog Benned. 

Így egy kb. fél óra - óra elteltével ott fogsz látni Magad előtt mindent, amiben kifejezetten jó vagy.

S - első randi ide vagy oda - időnként amúgy sem árt erre emlékeztetni magunkat a rengeteg feladat, az állandó elégedetlenkedés és a hétköznapok nagy rohanása közepette. 

635835846887273019-656805828_o-woman-writing-facebook.jpg

»» Miért jó mulatság ezt randi előtt megcsinálni? 
Mert ott lesz egy csomó olyan beszédtéma előtted, amikben igazán jól érezheted Magad, amikben otthonosan mozogsz és így tuti meg tudod mutatni szíved kiválasztottjának, milyen fantasztikus ember is vagy Te!

3. Ne elemezd túl!

A nagy izgalomban hajlamosak vagyunk túlaggódni, vajon minden tökéletes-e rajtunk, mindent jól csinálunk, elég cukipofák, kedvesek, udvariasak és imádnivalóak vagyunk-e.
De jobb, ha megegyezel Magaddal abban, hogy egyrészt nincs tökéletes, másrészt meg ez nem egy matek vizsga, amin csak akkor lehet átmenni, ha hibátlanra teljesítesz.

Egy randi, az ismerkedés pont nem erről kell, hogy szóljon. Figyelj sokkal inkább az érzéseidre, ne a külsődre, vagy éppen a tökéletességre törekvő mondataidra.

És ami még ennél is fontosabb: Figyelj Őrá!

4. Kérdezz és hallgasd őt figyelmesen

Az előző pontból máris adódik az egyik legjobban működő tipp. 

Egy randi ugye jó esetben arról szól, hogy megismerjük a másikat, megpróbálunk ráérezni, el tudjuk-e képzelni, hogy több időt töltsünk együtt. De ahhoz, hogy valakit megismerj, nem viselkedhetsz úgy a találkán, mint egy stand up comedy-s, vagy mint egy egyszemélyes darab főszereplője, se úgy, mint egy pedagógus, aki épp előadást tart. 

Biztos Neked is megvan az az állatfaj a típusú ember, aki egy társaságba megérkezve azonnal kiragad magának egy áldozatot és egész este tolja neki a saját lemezét. Addig, amíg a szavai végeláthatatlan áradatával meg nem fojtja, ki nem vérezteti a szerencsétlenül járt kiszemeltjét.

Vagy van egy másik alfaj, aki bármely békésen társalgó közeg közepére pattanva, agresszor harci szó-ágyú üzemmódba kapcsol, magához ragadja a szót és órák múlva se adja vissza, csak tüzel megállás nélkül. Mondja, mondja és mondja...

via GIPHY

Szerintem ez minimum faragatlanság, meg totál önzőség és figyelmetlenség, ráadásul kevés embert ismerek, aki szívesen tölt együtt hosszabb időt egy ilyen kellemetlen alakkal.

Szóval vesd be az egyik legbiztosabban működő kommunikációs fegyvert és KÉRDEZZ! 

btjhc45jqbmeycrjryrt.png

A dolog nem olyan bonyolult, csak engedd el azt, hogy meg akarj felelni, dobd el a szereplési kényszeredet és vedd elő Magadban az őszinte érdeklődést a másik iránt. 

Kérdezz -» Hallgass figyelmesen -» Kérdezd tovább arról, amit elmesélt -»
Újra hallgasd figyelmesen -» És így tovább.

Hidd el, minden ember vágyik a figyelemre, ezért garantálom, hogy a randid is imádni fogja, ha úszkálhat benne. :) Add meg neki a fontosság érzését és nyert ügyed lesz!

»» Megnéznéd ezeket a tippeket videó formájában is? Óhajod számomra szinte parancs, szóval íme, fogadd szeretettel (2 extra pontot is megsúgok a videóban!):

A hölgyeknek ez nem úgy értendő, hogy mindjárt az első randin adjuk oda magunkat szőröstül-bőröstül (de mondjuk szőröstül semmiképp :D ), se nem az "add magad - előbb szabadulsz" értelmezést. :)) 

Sokkal inkább gondolok itt arra, hogy a világ egyik legfeleslegesebb dolga szerepet játszani, vagy igyekezni megfelelni egy randin.

• Nem szükséges kiképezned Magad fociból egy egynapos online gyorstalpalón, csak azért, mert tudod, hogy a kiszemelted megszállott futballista.
• Vagy nem kell úgy tenned, mintha szeretnéd a tengeri herkentyűket, csak azért, mert a kedves a polip-rák-kagyló szentháromságról áradozik már a randit megelőző sms-ekben.
• És ne légy hirtelen jazz kedvelő vagy rocker csaj, elvetemült állatvédő vagy mozirajongó, sportfanatikus vagy épp a táncarkett ördöge, csak hogy imponálj valakinek 
- ha egyébként nem vagy az. 


(ugye megvan ez a vérciki jelenet?!) 

Felesleges álarcot hordanod, hisz előbb-utóbb, ha szimpik vagytok egymásnak és beüt a kémia, úgyis lehull a lepel.

Olyan ez mint a push-up melltartó vagy Brigdet Jones alakformáló rém-bugyija...
Amint leveszed, kiderül az igazság. 

És ha egy normális, szeretetteljes, bensőséges kapcsolatot keresel, annak elengedhetetlenül fontos összetevője lesz, hogy önmagad lehess! Mindig, minden körülmények között.

Hisz ki akarja hónapokon, éveken vagy egy életen át elrejtegetni a saját, valódi személyiségét csak azért, mert az elején olyan béna volt, hogy nem merte bevállalni azt, aki ő valójában?
Ugye, hogy Te sem. 

4156_allien-beach-besties-bohemian-favim_com-3110908.png

Végezetül, találtam egy felmérést, ami 6 pontban foglalja össze, állítólag mire vágynak leginkább a nők egy első randin.  A tételek fontossági sorrendben szerepeltek rajta, így hoztam át őket én is.

Szavazz egy jót!
(Avagy segítsünk kollektíven a pasiknak jó benyomást tenni):

»» Szerinted mennyire igazak ezek? 


Ha Neked is fontos az adott téma, köszi, ha dobsz rá egy szavazatot. És bizony többet is megjelölhetsz, ha Neked több is egyformán fontos. Klikkre fel, juhuu, de kíváncsi vagyok! :))) 

Szóval összefoglalva: 

Mindenekelőtt lazulj bele az egészbe, és törekedj arra, hogy mindketten jól érezzétek Magatokat a találkozón. Tudom, könnyű ezt mondani... de az örök igazság az marad, hogy minden randik legkínosabbja az összes első. :D 

Tehát nyugi, lehet, hogy kicsit gáz lesz, kicsit elbénázott, kicsit térdremegős, kicsit ciki, de pont ettől olyan imádnivaló egy első randi. Szerintem csak legyen a fejedben az, hogy amíg Magadat adod, semmi veszítenivalód nincs.

Hisz aki igazán fog szeretni, az csakis Önmagadért teszi. <3 

---------------

Ha szívesen olvasnál még hasonló cikkeket, vagy még többet a témában, nyomj egy lájkot és figyeld az oldalt, mert hamarosan érkezik a folytatás :) 


S ha úgy gondolod, másoknak is hasznos lehet a cikk, köszönöm szépen, ha megosztod! <3

Nézd meg a Hétköznapi Hősnők videóit is a YouTube-on! Iratkozz fel itt, hisz folyamatosan érkeznek az új videók, amikből erőt meríthetsz, hogy megcélozd a következő szintet az életedben. :) 

Benne vagy egy izgalmas kihívásban? Csatlakozz az 50 hét - 50 új szokás csoporthoz itt!

Ha szívesen megosztanád velünk a véleményed, vagy bármilyen kérdésed van, bátran kommentelj, vagy írj nekünk  a hetkoznapihosnok.official@gmail.com email címre. Várjuk szeretettel az üzeneted.

Tarts velünk, légy a saját életed Hősnője! :) 

Írta: Siklós Katalin 

 

süti beállítások módosítása