Példaképek, nem csak nőknek.

Hétköznapi Hősnők

Parádés palacsinta diétás módra

Bikini-barát palkó csupán 2 összetevőből!

2016. március 02. - Hétköznapi Hősnők

img_7813.jpg

Palacsinta reggelire? Miért ne?! 


Hú, gyerekkoromban mit nem adtam volna egy ilyen mutatványért... :D

Szerencsére azóta annyi konyhareformot megéltünk, hogy már bátran és büntetlenül ehetünk ilyen finomságot reggelire!
Mégpedig anélkül, hogy aztán aggódnunk kéne a bikini-forma meg a narancsvidék miatt. Juhhuuuu! :)

Elég sok zab- és fehérjepalacsinta recept kering a neten, de én mindig oda lyukadok ki, hogy túl bonyolult. 
Méricskélni kell, állagot meghatározni, "basszus ez túl sűrű", "ááááá, most meg már folyik", és a végén mindig ott kötünk ki, hogy kicsit kormos lesz a széle, kicsit odaragad, nagyon szétszakad, stb... Trouble!

Íme a legzseniálisabb palkó hozzávalóinak listája: 

img_7818.jpg
Ez mind, igen. Pajkosabban is pozicionálhattam volna őket a fotóhoz, de letettem róla :D

1. Tehát, végy egy banánt és két tojást, majd turmixold össze őket. Persze előtte mindenkit szabadíts meg a héjától. 

Kedvedre ízesítheted még fahéjjal, tehetsz bele sütőport, ha biztosra akarsz menni, csak légyszi cukrot ne!!
Nem kell bele, hidd el. :) 

img_7816.JPG

img_7815.JPG

2. Ezután egy ügyes serpenyőben izzíts fel egy kis kókuszzsírt, de ha van olyan nagyon menő olaj spray-d, az a legjobb! Mindegy hogyan, csak kókuszból legyen és nem kell belőle sok! Nem rántott húst készítünk :)  

3. Adagold a serpenyőbe a tojásos banánt. Én egyenest a keverőpohárból szoktam kiönteni. Szerintem amolyan amerikai palacsinta méretben a legegyszerűbb, úgy könnyen forgatható is. De ízlések és palacsinták...

img_7814.JPG

A lényeg, hogy nagyon türelmes legyél! Én a közepesénél is kisebb lángon (indukciós lap, 4-es fokozat) sütöm. 
Közben el lehet mosogatni, lezuhanyozni, kivinni a kutyát sétálni, szendvicset csomagolni a törpiknek, kiolvasni a Háború és békét, stb.... 

Amikor már az egyik felén megjelennek az első barnás pöttyök, akkor lapáttal alányúlva nagyon egyszerűen meg lehet fordítani.

Figyelem, a palkó cseles! A második fele mindig gyorsabban megsül. Magic. :D

4. Ezután már csak a tálalás maradt hátra, kínálhatod gyümölcsökkel, vagy valamilyen mártással, cukkermentes lekvárral, csak maradj a természetesség talaján. 

Tanuld meg újra élvezni a dolgok saját ízét, mesterséges aromák, ízfokozók és töménytelen mennyiségű cukor nélkül is! 

Jó étvágyat kívánok hozzá! :) 

img_7813.jpg

Hölgyeim és Uraim, Önök a Hétköznapi Hősnők magazin HŐSERŐS rovatát látták :) 

Ha tetszett a bejegyzés, barátkozzunk a Facebook-on is: 
 https://www.facebook.com/Hétköznapi-Hősnők-987149894657356/

 Nézd meg a Hétköznapi Hősnők videóit a YouTube-on: 
https://www.youtube.com/channel/UCq_cOkQ_n40yTEjb-C7zhew

 Benne vagy egy izgalmas kihívásban? Csatlakozz az 50 hét - 50 új szokás csoporthoz itt: 
https://www.facebook.com/groups/50.het.50.uj.szokas/

 Ha szívesen megosztanád velünk a véleményed, vagy bármilyen kérdésed van, bátran kommentelj, vagy írj nekünk  a hetkoznapihosnok.official@gmail.com email címre. Várjuk szeretettel az üzeneted! :) 

Tarts velünk és válj a saját életed Hősnőjévé! :)

 

Nézd meg Hétköznapi profilját a Pinteresten.

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapihosnok.blog.hu/api/trackback/id/tr228434574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.