Példaképek, nem csak nőknek.

Hétköznapi Hősnők

A szexi, bugyi alakú neszeszer titka - világújdonság a magyar designer sikersztori

Beszélgetés Vadkerti Hannával, a H A N A brand megalkotójával

2016. május 10. - Hétköznapi Hősnők

thumb_chiquita_1024.jpgA mosolygós fiatal lány egy halom gondosan becsomagolt csecsebecsével érkezik a megbeszélésre, én pedig úgy bontogatom ki őket, mint egy 5 éves kisgyerek a karácsonyi ajándékokat. 

A bőrből készült fülbevalók, nyaklánycok és kulcstartók után végre elérkezünk az ikonikus különlegességekhez: 

A bugyi alakú neszeszerekhez.

Hanna első alkotásait családtagjainak szánta, akiknek annyira megtetszettek az ajándékba kapott kiegészítők, hogy onnantól kezdve nem volt megállás.
A bátyus ösztönzésére világhódító útjára indult a bevállalós HANA brand.

thumb_kimberly_1024.jpg

A legbrilliánsabb motívum az ötletben az, hogy egy meglévő, de alapvetően dögunalmas koncepciót (neszeszer) jelenít meg ultramenő, meghökkentő, arcpirítóan vagány stílusban. 

Ennek kapcsán a fiatal divattervező el is árulja nekünk, hogy bizony, mi magyarok még prűdebbnek bizonyulunk az amerikai vagy brit vásárlóknál, akik első látásra bele mernek zúgni - aztán pakolni - egy ilyen szexi kiegészítőbe.

Arra a kérdésemre, hogy miből áll egy designer napja, Hanna elmeséli, hogy hírből sem ismeri az unalom fogalmát, de még csak a 8 órás munkanapokat sem. 
Szó sincs arról, hogy csendben vár, míg homlokon csókolja a múzsa, aztán amikor megjön az ihlet, varrogat kicsit, utána pedig kényelmesen hátradőlve, a "bugyijaiban" gyönyörködve várja, hogy dőljön a lé.

A teljes önállóság amilyen áldás és szabadság, olyan mértékű kihívás is.
Hullámvölgyek, és leküzdendő feladatok sora vezet az önmenedzselés rögös útján át a siker felé. 

Tehát ha valaki divattervezésre adja a fejét, annak számolnia kell azzal, hogy nem csak az alkotásból áll a munka. Hisz egy személyben kell tervezőnek, kivitelezőnek, marketingesnek, PR-osnak, értékesítőnek, beszerzőnek, logisztikusnak és üzletfejlesztési igazgatónak is lenni. 

Viszont azt is megtudom Hannától, hogy akármilyen sok feladata is van egy nap, semmiért nem cserélné el a pályáját.

Ez az álma, a saját márkája, és pontosan tudja mit akar. 

Ha kell, hóval-faggyal dacolva is kitart - és ezt szó szerint is érthetjük, hiszen például a legutóbbi, Gozsdu-beli karácsonyi vásárt is végigturnézta különleges, egyedi tervezésű kollekciójával.

Amikor a célok fontosságáról, a magunkba vetett hitről és a vállalkozói lét kihívásaival kérdezem, a mindössze 26 éves lány egy sokat tapasztalt üzletember bölcsességével válaszol: 

"Szerintem az ember abban lehet igazán jó, amit szívvel-lélekkel csinál."

Majd így folytatja:

"Nem azért jöttünk erre a Földre, hogy olyasmival foglalkozzunk, amit nem szeretünk. Csak úgy van értelme bárminek, ha az boldoggá tesz minket. Még akkor is ezt az utat választom, ha eleinte sokkal nehezebb. És biztos, hogy nem adom fel." 

Ha kiváncsi vagy a beszélgetés többi részletére is, például arra, mennyire összetartó a magyar designer-közösség, milyen szerepe lehet egy bloggernek egy kollekció kialakításában és hogy hol találhatsz még hasonlóan őrült, egyedi tervezésű cuccokat, nézd meg a Vadkerti Hannával készült teljes interjút itt: 

 Ha tetszett a bejegyzés, barátkozzunk a Facebook-on is: 

Nézd meg a Hétköznapi Hősnők videóit a YouTube-on: 
https://www.youtube.com/channel/UCq_cOkQ_n40yTEjb-C7zhew

Benne vagy egy izgalmas kihívásban? Csatlakozz az 50 hét - 50 új szokás csoporthoz itt: 
https://www.facebook.com/groups/50.het.50.uj.szokas/

Ha szívesen megosztanád velünk a véleményed, vagy bármilyen kérdésed van, bátran kommentelj, vagy írj nekünk a hetkoznapihosnok.official@gmail.com email címre. Várjuk szeretettel az üzeneted! :

Tarts velünk és válj a saját életed Hősnőjévé! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapihosnok.blog.hu/api/trackback/id/tr408700176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása