Példaképek, nem csak nőknek.

Hétköznapi Hősnők

Parádés palacsinta diétás módra

Bikini-barát palkó csupán 2 összetevőből!

2016. március 02. - Hétköznapi Hősnők

img_7813.jpg

Palacsinta reggelire? Miért ne?! 


Hú, gyerekkoromban mit nem adtam volna egy ilyen mutatványért... :D

Szerencsére azóta annyi konyhareformot megéltünk, hogy már bátran és büntetlenül ehetünk ilyen finomságot reggelire!
Mégpedig anélkül, hogy aztán aggódnunk kéne a bikini-forma meg a narancsvidék miatt. Juhhuuuu! :)

Elég sok zab- és fehérjepalacsinta recept kering a neten, de én mindig oda lyukadok ki, hogy túl bonyolult. 
Méricskélni kell, állagot meghatározni, "basszus ez túl sűrű", "ááááá, most meg már folyik", és a végén mindig ott kötünk ki, hogy kicsit kormos lesz a széle, kicsit odaragad, nagyon szétszakad, stb... Trouble!

Íme a legzseniálisabb palkó hozzávalóinak listája: 

img_7818.jpg
Ez mind, igen. Pajkosabban is pozicionálhattam volna őket a fotóhoz, de letettem róla :D

1. Tehát, végy egy banánt és két tojást, majd turmixold össze őket. Persze előtte mindenkit szabadíts meg a héjától. 

Kedvedre ízesítheted még fahéjjal, tehetsz bele sütőport, ha biztosra akarsz menni, csak légyszi cukrot ne!!
Nem kell bele, hidd el. :) 

img_7816.JPG

img_7815.JPG

2. Ezután egy ügyes serpenyőben izzíts fel egy kis kókuszzsírt, de ha van olyan nagyon menő olaj spray-d, az a legjobb! Mindegy hogyan, csak kókuszból legyen és nem kell belőle sok! Nem rántott húst készítünk :)  

3. Adagold a serpenyőbe a tojásos banánt. Én egyenest a keverőpohárból szoktam kiönteni. Szerintem amolyan amerikai palacsinta méretben a legegyszerűbb, úgy könnyen forgatható is. De ízlések és palacsinták...

img_7814.JPG

A lényeg, hogy nagyon türelmes legyél! Én a közepesénél is kisebb lángon (indukciós lap, 4-es fokozat) sütöm. 
Közben el lehet mosogatni, lezuhanyozni, kivinni a kutyát sétálni, szendvicset csomagolni a törpiknek, kiolvasni a Háború és békét, stb.... 

Amikor már az egyik felén megjelennek az első barnás pöttyök, akkor lapáttal alányúlva nagyon egyszerűen meg lehet fordítani.

Figyelem, a palkó cseles! A második fele mindig gyorsabban megsül. Magic. :D

4. Ezután már csak a tálalás maradt hátra, kínálhatod gyümölcsökkel, vagy valamilyen mártással, cukkermentes lekvárral, csak maradj a természetesség talaján. 

Tanuld meg újra élvezni a dolgok saját ízét, mesterséges aromák, ízfokozók és töménytelen mennyiségű cukor nélkül is! 

Jó étvágyat kívánok hozzá! :) 

img_7813.jpg

Hölgyeim és Uraim, Önök a Hétköznapi Hősnők magazin HŐSERŐS rovatát látták :) 

Ha tetszett a bejegyzés, barátkozzunk a Facebook-on is: 
 https://www.facebook.com/Hétköznapi-Hősnők-987149894657356/

 Nézd meg a Hétköznapi Hősnők videóit a YouTube-on: 
https://www.youtube.com/channel/UCq_cOkQ_n40yTEjb-C7zhew

 Benne vagy egy izgalmas kihívásban? Csatlakozz az 50 hét - 50 új szokás csoporthoz itt: 
https://www.facebook.com/groups/50.het.50.uj.szokas/

 Ha szívesen megosztanád velünk a véleményed, vagy bármilyen kérdésed van, bátran kommentelj, vagy írj nekünk  a hetkoznapihosnok.official@gmail.com email címre. Várjuk szeretettel az üzeneted! :) 

Tarts velünk és válj a saját életed Hősnőjévé! :)

 

Nézd meg Hétköznapi profilját a Pinteresten.

Ízek, imák, szerelmek - egy csepp vidék a belváros szívében.

Ismerd meg Forgács Juditot, a Nagymama Házi Boltjának tündéri vezetőjét!

Miután tisztázzuk, a négy különböző Művész Kávézóból melyikben várom, pillanatokon belül bebiceg egy óriási mosollyal az arcán, és egy gyönyörű orchideával a kezében.

Kérdezem, mi történt a lábával - nos, thai box edzésen lesérült. (Oh, micsoda nőies sportág.)

De azonnal minden boxolós gondolatom elillan, mert mintha régi ismerősök lennénk, úgy köszöntjük egymást és azonnal érzem azt az elképesztő energiát, ami belőle árad… Pironkodva fogadom ajándékát és lecsüccsenünk. 

Azzal kezdi, hogy ragaszkodik hozzá, hogy mindenképp kérjek legalább egy habos kávét, de inkább egyek is, mert annyira meg akar vendégelni.

És egész beszélgetésünket ez szövi át:
Juditnak a mindene, hogy adjon.
Később azt is megtudom, hogy miért...

12043139_933105523433986_3446887205332438643_n.jpg

Remélem ezzel az írással valamennyit én is tudok adni Neked az ő angyali lényéből;
Ismerd meg Te is Forgács Juditot, a Nagymama Házi Boltja szülőanyját és vezetőjét!

FJ.:
- Akkor én őszintén elmondok mindent, úgy, ahogy van, jó?
Csak így lesz igaz a történet, és csak így megy át a lényeg - mondja Judit és megállás nélkül nevet.

Ha volt is bennünk feszültség, annak már itt nyoma veszett. Judit tényleg nagyon közvetlen és csak úgy ragyog!

HH.:
- Mesélj, hogyan született meg a Nagymama Házi Boltja ötlete?

FJ.:
- Ennél sokkal régebbről kezdem. Először is megszületett Juditka.
Anyukám egyedül nevelt és súlyos alkoholproblémái miatt nem volt egyszerű a gyerekkorom. Mindig, mindennel dacoltam és a legrosszabb gyerekek közé tartoztam az iskolában. Ennek megfelelően meg is bélyegeztek, éveken át csak az alkoholista anyuka kezelhetetlen lánya voltam, maximum kettes magatartással..

16 évesen már disszidálni akartam itthonról, mert azt láttam, vagy fejet hajtok a rendszer előtt, vagy “szolga” leszek. És én soha nem akartam szolga lenni! 
Nem akartam, hogy robotosítsanak, még a kisdobos nyakkendőmre is ráírtam, hogy “Iron maden”, szóval ennek megfelelően úttörő se lettem soha.

Tehát nem indult egyszerűen a történet, s én mindennél jobban vágytam arra, hogy kitörjek ebből a közegből.

17 évesen megismerkedtem első férjemmel, aki egy nagyon tehetős, sikeres vállalkozó volt. A tenyerén hordozott és én nagyon felnéztem rá.

Tovább

Kávé helyett ezt próbáld ki: Csodatevő zöld turmix!

Fagyálló immunerősítő koktél Hősnő módra

img_7795.JPG

Miért fogyassz ZÖLD TURMIX-ot?

Még a legeltökéltebb Hősnő is csak fogatlan oroszlán, ha csorba esik a makkegészségén.
Most, hogy nyakig benne vagyunk a legszürkébb hónapokban, itt az ideje, hogy felkészítsük szervezetünket a legkeményebb kihívásokra is.

Az immunerősítés egyik leghatékonyabb és legízletesebb módja a rendszeres, napi zöld turmix fogyasztás.


Ahhoz, hogy emésztésünk, bélflóránk és mind azok a dolgok zökkenőmentesen működjenek (hú, ez talán túl beszédes szókép :D), amikről úrihölgyek még magukban sem beszélnek, egyes tanulmányok szerint tápanyag-bevitelünk 70%-át nyers étkekből kéne fedeznünk!


Jelezze hangos kézfeltartással, akinek ez sikerül!
(Mármint a 70% nyers kaja, nem a zökkenőmentesség... :) )

Hahóóó!?

Valaki? Senki??

Nos, ebből a szempontból is ragyogó megoldás egy mennyei zöld turmix-szal indítani a napot.
És becsszó, ha erre ráállsz, eszedbe sem fog jutni a kávé!
(Mondjuk szerintem az már eléggé kalandor kombó is lenne. :D )

Egy neves természetgyógyász barátom szerint napi 5 adag zöld-séget kéne fogyasztanunk, anyaszült nyers formájában.

1 adag = 1 marék. 
Ehhez képest esetleg a salátánkba, meg a hamburgerünk aljába kerül belőle néhány levélnyi, aminek ráadásul ilyen formában az emészthetősége is nagyon nehézkes, a magas rosttartalom miatt.

Heuréka, itt is nyert a zöld turmix, ugyanis a turmixgép pergő-forgó kései feltörik nekünk a rostokat, ezáltal máris sokkal könnyebben emészthetővé és a szervezet számára hasznosíthatóvá válnak.

Plusz előny, hogy így egy percre sem merül fel bennünk a
- "Mi vagyok én? Kecske?" - gondolatmenet,
miközben kazalszámra kebelezzük be a nyers zöldeket, hiszen ezek a turmixok tényleg isssteni finomak! 
(Referenciának halkan megjegyezném, hogy még a végtelenül finnyás és az egészséges ételeket lendületből elutasító pasim is dalolva megissza.)

A másik dolog, amiből télen komoly hiányt szenved szervezetünk, az a klorofill. 

A növények a napfény energiáját nagyrészt klorofillben tárolják, így a zöldturmix fogyasztásával gyakorlatilag megisszuk a napfényt :) 
(Vajon az Anima Sound System is erre gondolhatott, amikor azt énekelte, hogy "Tedd a napfényt be a számba..."? ;))

A klorofill egy erőteljes, természetes méregtelenítő anyag.
És - valljuk be - egy kis detoxikálás nem is jön rosszul, így a forralt bor szezon végén.

Összefoglalva, a zöld turmix napi fogyasztásával nagyon sokat teszünk egészségünkért! 
Helyreállítjuk a bélflóránkat, lúgosítunk, méregtelenítünk, vitaminokat, enzimeket, bioelemeket és ásványi anyagokat pótolunk. 


Sokan egyenest az élet italának hívják.
Nagyapám mondjuk a pálinkára mondta ugyanezt, dehát változnak az idők... ;) 

Hogyan készítsd el? 

A zöld turmix variációs lehetőségei végtelenek. 

Alap, hogy tegyél bele valamilyen érett idénygyümölcsöt, és 1-2 marék zöldet. 
Öntsd fel vízzel, vagy frissen készült zöld teával. 
Ízesítheted fahéjjal, kurkumával, vagy további zöldekkel (pl. petrezselyemmel vagy mentával).

Íme a Hétköznapi Hősnők mai zöld turmix receptje: 

2 db banán
1 db zöldalma
2 db kiwi
1 jó nagy marék bébispenót
1 citrom leve
1 lime leve
gyömbér
mentalevél
+ zöld tea

img_7794.JPG

A hozzávalókat turmixgépbe pakolom, a frissen főtt (majd lehűtött) zöld teával felöntöm, úgy, hogy ellepje a zöldség-gyümölcsöket, és pár percig turmixolom. 

Fogyaszd lehetőleg éhgyomorra!
S ha utána még 1-2 órán át nem eszel, csak tiszta vizet iszol, akkor biztos lehetsz benne, hogy minden jótékony hatását ki tudja fejteni Benned a zöld lötyi - vagy ahogy tengerentúli pajtásaink hívják, a green smoothie.

VÁLJÉK EGÉSZSÉGEDRE!  

Szeretettel: Siklós Katalin

Köszönöm, ha nyomsz rá egy lájkot! 

 

• Ha tetszett a bejegyzés, barátkozzunk a Facebook-on is :) 
• Nézd meg a Hétköznapi Hősnők videóit a YouTube-on, tele vagyunk csupa jó ötletekkel!
• Ha szívesen megosztanád velünk a véleményed, vagy bármilyen kérdésed van, bátran kommentelj, vagy írj nekünk a hetkoznapihosnok.official@gmail.com email címre. Várjuk szeretettel az üzeneted! 

Tarts velünk és válj a saját életed Hősnőjévé! 

süti beállítások módosítása