Példaképek, nem csak nőknek.

Hétköznapi Hősnők

Párválasztás női szemmel

2017. december 21. - Hétköznapi Hősnők

couple-cuddling.jpg

1. A férfi udvarol, a nő befogad.

Semmiképp nem fordítva.

Finom jeleket adni - igen, rámenősen, kihívóan, elkurvultan nyomulni - nem.
S ha valaki vette a jeleket, de ennek ellenére nem akarja egyből felfalni a tál cseresznyét, jó eséllyel indul arra, hogy az egész gyümölcsöskertet megkapja.

2. A klasszikus értékek időtállók.

Az udvariasság nem régimódi, a nőnek járó kitüntetett figyelem nem a papucsállattá válás első jele. Kabátot felsegíteni, a lépcsőn belekarolni, kocsiajtót kinyitni - apró gesztusok, amik soha nem mennek ki a divatból. Mi több, nagyra értékeljük őket.

Mert hiába vagány a járgány, ha nem képes Férfiként viselkedni az, aki vezeti.


3. Ha egy Férfi oldalán akarsz élni, ne ivartalanítsd.

Ha kicseréled az égőt, lenyírod a füvet, és kiveszed a kezéből a kalapácsot, miután az ebédlőasztalnál felszelted neki a rántott húst, hidd el te leszel az első, aki arra panaszkodik, hogy már nem látod a kedvesben a Férfit. De mielőtt puhapöcsnek hívnád, nézd meg, nincsenek-e véletlen pont a te táskádban a golyói. S ha megtaláltad, add vissza neki.

Mert amennyire te Nő, ő annyira Férfi. És fordítva.


4. Beszélgetés és csend.

Bármelyikben szenved hiányt a kapcsolat, előbb-utóbb neheztelni fogsz a másikra. Elmondani és meghallgatni. Amilyen egyszerű, akkora jelentőséggel bír.

A Férfi felénk fordított figyelme értékesebb ajándék bármilyen luxuscikknél, s ha meghagyod neki az ő csendjét, azzal az oly vágyott nyugalmát adod meg neki.


5. Nem az számít, hogy hány centi és hány percig tart.

Az számít, hogy ne legyen üres és egyoldalú. Ha a szenvedélyt és a lelket nem zárjuk ki a hálószobából, és felfogjuk, hogy a figyelem fontosabb mint a rutin, igaz lesz a szerény férfiassággal megáldottak örök mottója, miszerint nem a méret a lényeg. 


6. Ha valami nem jön össze, max röhögünk egy jót.

A humor az a láthatatlan oldószer, ami a legkínosabb helyzeteken is képes lazítani. De ha nem értitek egymás vicceit, előbb-utóbb egymást se fogjátok. Még a véresen komoly dolgokat sem.


7. Egyszer azt mondta egy anyósjelöltem:

“Lányom, csakis okos férfihez menj hozzá. Mert vele bármilyen problémát meg fogsz tudni beszélni. Értelmesen, tányér- és csonttörés nélkül.”

Nos, igaza volt.

Írta: Siklós Katalin 

---------------

Ha szívesen olvasnál még hasonló cikkeket, vagy még többet a témában, nyomj egy lájkot és figyeld az oldalt, mert hamarosan érkezik a folytatás :) 


S ha úgy gondolod, másoknak is hasznos lehet a cikk, köszönöm szépen, ha megosztod! <3

Ha szívesen megosztanád velünk a véleményed, vagy bármilyen kérdésed van, bátran kommentelj, vagy írj nekünk  a hetkoznapihosnok.official@gmail.com email címre. Várjuk szeretettel az üzeneted.

Tarts velünk, légy a saját életed Hősnője! :) 

 

süti beállítások módosítása