Példaképek, nem csak nőknek.

Hétköznapi Hősnők

Zöld turmix kihívás 9. nap

A tökéletesen működő emésztés elérésének legfinomabb módja

2016. április 18. - Hétköznapi Hősnők

citrus-flax-green-smoothie-culinary-hill-6-660x660-1.jpg

Közel 300 Hétköznapi Hősnővel karöltve belevágtunk egy nagyon izgalmas kihívásba, miszerint feláldozva a rántottánkat és a kakaóscsigánkat az egészség oltárán, 10 napon át minden reggelünket egy csodálatos zöld turmix-szal indítjuk. :)

De mielőtt belevágunk, játsszunk egy szavazósat!

Köszönöm a voksodat! ♥

A kihívás végéhez közeledve arra gondoltam, hogy egy funkcionális smoothie-t is elkészítünk. 

Ez a bájital megoldás lehet minden emésztési fennakadásra, hiszen csupa olyan hozzávalót elegyítünk benne, amik ezt a területet támogatják, könnyítik a megnehezedett folyamatokat.

Tehát, ha időnként szorulással küszködsz, vagy nem jársz elég gyakran oda, ahova még a király is mobillal a kezében gyalog jár, akkor ez a Te smoothie-d lesz! :)

A kihívás kilencedik turmixának hozzávalói: 

 

blogba_001_3.pngÉs az elkészítés menete: 

Legelőször külön ledaráljuk a turmixgép aprítójával a lenmagot, különben ropogós marad a lötyi :D 

Ezután minden zöldséget és gyümölcsöt jól megmosunk, ha kell, hámozunk, vágunk és a turmixgépbe pakoljuk őket. Egyszerűbb az élet, ha a zöldet a tetejére teszed, alulra pedig a gyümölcsöket. 

Beleöntjük az őrölt lenmagot és ízlés szerint  meghintjük fahéjjal, majd felöntjük ásványvízzel vagy (frissen készített, majd lehűtött) zöld teával. Annyi levet tölts rá, hogy ellepje, vagy még egy picit annál többet is. 

Extra Hősnő-tipp:
Ez két igen bőséges adagnyi turmix. Ha akarod, bátran tartsd meg magadnak és iszogasd egész délelőtt. Ha teszel bele egy kis zabot is, csodás tápértékű elemózsiát kapsz. 

Miután minden bekerült a gépbe, turmixold az egyveleget kb. 1 percig. Látni fogod, hogy mikorra tűnnek el a darabkák és válik az egész egy gyönyörű, krémes folyadékká.

Voilá, ennyi a mutatvány! 

Nézd meg a hadműveletet videón is:

És hogy mi a zöld turmix fogyasztás helyes menetrendje? 
Íme: 

1. Ébredés után egy nagy pohár víz 
2. Fel az esemény oldalára
3. Checkolni az aznapi receptet (amit már előző este felteszek - éljenek a korán kelők! )
4. Összekutyulni a smoothie-t 
5. Boldogságmámorban úszkalva élvezni a turmixos reggelt 
6. Utána legalább még fél óráig ne egyél semmi mást, hogy a jóságok zavartalanul fel tudjanak szívódni. ✅

A sejtjeid, a bőröd, az emésztőrendszered, az agyad, mindened imádni fogja - ezért Te is! 

Fogyaszd Te is egészséggel és ne felejtsd el megosztani a tapasztalataidat itt, a 10 napos zöld turmix kihívás csoportban! 

Megmutatjuk az országnak, hogy mi vagyunk a legegészségtudatosabb Hétköznapi Hősnői!

suszone-sliwki-373842.jpg

Mi mindenért imádjuk az aszalt szilvát? 

Mert nagyon finooom! :)
És amellett, hogy tökéletesen helyettesít bármilyen édességet, székrekedés megelőzésére az egyik legkiválóbb eledel.

Az aszalt szilva gazdag forrása a rostoknak, A-vitaminnak, káliumnak, és réznek. Segíti a fogyást, és normál értéken tartja a vércukorszintet. Mindegy, hogy frissen, aszalva, vagy lekvár formájában fogyasztjuk, az egyik legjobb természetes hashajtó, köszönhető ez magas rosttartalmának és a szorbitol nevű anyagnak.

55cbd40cfd7bd355d6d29feefc869950_1.jpg

És miért rajongunk a lenmagért? 

Mert miután a len a ruhaipar egyik legkeresettebb alapanyaga lett, később, a kutatások során rájöttek, hogy a lenmagban számtalan olyan anyag van, ami elengedhetetlen az egészségünk megőrzéséhez.

Talán az első, és egyik legfontosabb az esszenciális zsír, ami az egyik legtisztább tápanyagforrásnak számít napjainkban. Megfigyelték, hogy azok az emberi sejtek, amelyek lenmagolajjal vannak telítve, sokkal inkább ellenállóbbak és kevésbé sebezhetőek, mint a közönséges zsírral telítettek.

A lenmag gyógyhatásai:

• Amennyiben megfelelő mennyiséget fogyasztunk belőle, úgy kivédi a káros zsírok lerakódását az erek falán, ily módon védi a kapillárisokat, illetve az agyban és vesében futó ereket.

• Jótékonyan hat az ízületi megbetegedésekre, hiszen ,,beolajozza” a porcokat, ezáltal megakadályozza a degeneratív betegségeket.

• Az autoimmun megbetegedések kialakulásának megakadályozásában is komoly szerepe van.

• A légutak gyulladásos megbetegedéseit hatékonyan gyógyítja. A hörghurut enyhítésére nagyon jó a lenmag vagy a lenolaj fogyasztása, hiszen  a görcsös összehúzódásokat nagyszerűen enyhíti.

Prosztatabántalmakra is kiváló!
Érdekes módon a prosztata őrének a tökmagot tartják, a benne lévő lionelic zsírsav miatt. Igen ám, de a tökmagban ez 15%-ban van meg, míg a lenmagban ebből az esszenciális zsírból 58% van!

A rákos megbetegedések egyik legjobb gyógyszere az esszenciális olajak fogyasztása tehéntúróval. Ezt a gyógymódot egy német tudósnő találta fel évtizedekkel ezelőtt, és azóta is hatásosan alkalmazzák.

Székrekedés esetén rosttartalma és zsírjai miatt használhatjuk hatásosan. 

Az őrölt lenmagból készült pép a csípésre helyezve nagy mennyiségű mérget képes kiszívni a bőrből, ezáltal enyhíti a fájdalmat és a gyulladást. Gyulladt, gennyes sebekre – melyek egyrészt nagyon fájdalmasak, másrészt a sebekben felhalmozódott váladékot nagyon nehéz (és fájdalmas) eltávolítani – bátran használhatjuk a lenmagot, dunsztkötésben alkalmazva.

Forrás: napidoktor.hu

-----------------------------------------------------------------------

Szeretnél egy pozitív közösséghez tartozni? 
Gyere, barátkozzunk a Facebook-on is! :)

Nézd meg a Hétköznapi Hősnők videóit a YouTube-on!

Benne vagy egy izgalmas kihívásban? Csatlakozz az 50 hét - 50 új szokás csoporthoz itt: 
https://www.facebook.com/groups/50.het.50.uj.szokas/

 Ha szívesen megosztanád velünk a véleményed, vagy bármilyen kérdésed van, bátran kommentelj, vagy írj nekünk  a hetkoznapihosnok.official@gmail.com email címre. Várjuk szeretettel az üzeneted! :) 

Tarts velünk és válj a saját életed Hősnőjévé! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapihosnok.blog.hu/api/trackback/id/tr828641094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása