Példaképek, nem csak nőknek.

Hétköznapi Hősnők

11 tipp, hogyan éld túl a foci EB-t!

Pláne ha nőből vagy és még csak nem is szereted a futballt

2016. június 09. - Hétköznapi Hősnők

o-football-facebook.jpg

Mese nincs, eljött a várva várt pillanat és menthetetlenül elkezdődött a 2016-os futball Európa-bajnokság. 

A kontinens hímeinek egy jelentős hányadát elveszítettük egy teljes hónapra! Egyébként életvidám és aktív férfiak válnak meredt tekintetű zombikká, mezbe öltöző, csapatukért tűzbe menő, üvöltöző fanatikusokká, sörszagú sportkommentátorrá, felbőszült edzővé, örömtáncot lejtő vagy épp zokogó szurkolóvá. 

Erre a 4 hétre minden megváltozik. Nincsenek sorozatok, nincs mozi, nincs hétvégi családlátogatás (hacsak a család nem focirajongó), nincs órákig tartó közös főzőcske és lelkizések sem (bár az talán amúgy se :D ). EB VAN!

Úgyhogy hölgyeim, készültem néhány hasznos útravalóval, hogy ez a 4 hét ne a pokol legyen, se Nektek, se lovagjaitoknak.

Íme 11 jótanács, hogyan éld túl a foci EB-t!

1. Ne akard megváltoztatni a megváltoztathatatlant! 

Ez az EB ez most van, létezik és le is fog zajlani, akkor is, ha Te fejen állva pörögsz és kézzel-lábbal tiltakozol ellene. A pasid pedig, ha focirajongó, bezony nézni fogja, ha örülsz neki, ha nem. A legstresszmentesebb dolog az, ha beletörődsz. Ne ebben az egy hónapban akard új alapokra helyezni a kapcsolatotokat és átvenni az ostort irányítást otthon. Csak a rövidebbet tudod húzni. 

2. Engedd, hadd nézze! 

Tényleg. Szegény pára 4 évet várt erre a véresen izgalmas sporteseményre, gondolj bele, ennyit még mi se készülünk egy esküvőre sem. Valószínűleg tövig rágta a körmeit, hogy Magyarország kijut-e, így laza 44 év kihagyás után. Nos, kijutott(unk)! Úgyhogy ne cibáld el a TV elől, hadd élje ki hazafias érzéseit most. Ha meg (majd véletlenül) kiesünk, akkor se szórjon a szemed diadalittas szikrákat,  hogy namostaztánelégvolt, mert nem lesz elég. Fog találni másik csapatot, akinek szurkol! :) 

3. Ne szabj korlátokat! 

Ha minden igaz, a párod nem a kisfiad, úgyhogy ne kezdj el Te sem anyasárkányként viselkedni. Felejtsd el az olyan hüleségeket, minthogy: 
- Ha majd kiporszívóztál, nézheted a meccset.
- Heti 3-at engedélyezek, a többi idő közös.
- A magyarokat nézheted, a többit nem. 
Stb... Tessék felnőtt nőként viselkedni és elfogadni, hogy neki ez fontos. És bízz benne annyira, hogy ő is elég nagyfiú ahhoz, hogy tudja mérlegelni, mi az, ami belefér az idejébe, s mi az, ami túlzás. 
Ha ez nincs meg, hogyan akarjátok működtetni az EB-n kívül is a kapcsolatotokat?

4. Az ő hobbyja nem a Te hobbyd.

Sokan ott szúrják el, hogy ha a párjuk szeret valamit, evidenciaként kezelik, hogy azt nekik is szeretni kell. Különben vége a világnak, nem illünk össze, minekvagyunkegyüttegyáltalán - és hasonló agymenések. A hobbyja mindenkinek a sajátja, és egy egészséges embernek a jelen párkapcsolata előtt is volt kedvenc időtöltése, közben is van és ha a szükség úgy hozza, utána is lesz. 
Attól, hogy két ember összeköti az életét, nem kell sziámi ikrekké válni! Ez a csodás metafóra csak jelképes! 
Ő szereti a focit, Te nem. Rendben van. Te szeretsz táncolni, ő nem. Ez is rendben van. Attól még jók vagytok együtt, nyugi! 

5. Ne válj utánfutóvá!

Ahogy az imént is említettem, nem vagytok sziámi ikrek. Ha a pasid el akar menni meccset nézni valami jó kis teraszos, óriáskivetítős helyre, hadd menjen!! Nem kell Neked is ott lenni! Őszintén, tényleg arra vágysz, hogy 200 másik, mezbe öltözött, söröskorsóval hadonászó, felbőszült fickó között töltsd a szerda estédet??
Nagyon félrement valami, ha nem tudsz más időtöltést találni magadnak (ne feledjük el, a cikk azoknak a csajoknak szól, akik amúgy nem szeretik a focit!), és kényszeredetten a párod nyakán lógsz! 

6. Ha szükséges, nyújts lelkisegélyt!

Lehet, hogy most röhögni fogsz, de egy-két hímet tényleg kifejezetten megvisel, ha mondjuk elbukik a csapatuk. Még sírni is szoktak (láttam a TV-ben, a lelátókon). Tehát, ha a kedvesed összetörten ér haza, vagy elérzékenyül a kanapén, ne nevesd ki, ne légy kárörvendő, ne legyints rá, hogy "ugyan már, ez csak 11 görbelábú, akiket nem is ismerünk", hanem tanúsíts egy kis megértést. 

Erre a szitura - mint annyi minden másra is igaz - add azt, amit Te is elvárnál! Valószínűleg pontosan tudod, mire van most szüksége a párodnak, hát add meg neki. Még egész szép estétek is kerekedhet belőle... ;)) 

7. Ne féltékenykedj! 

Na, ez EB-n kívül is basic. De ha pont most óhajtod kiélni féltékenységi hajlamaidat, hát nagyon rosszul időzítesz. Nyugodtan hidd el, hogy a lovagod meccset néz a haverokkal abban a kocsmában, és nem valami könnyűvérű pultoslánnyal hetyeg. Ne írogass neki 10 percenként sms-eket, ne kérd, hogy küldjön szelfit a barátaival együtt, és nem kell "véletlen" pont arra se járnod, ahol ők szurkolnak. Legyél jó fej és bátor, bízz Magadban!! Igen, jól olvastad. Nem benne kell megbíznod, hanem magadban. A féltékenység ugyanis az esetek túlnyomó részében a másik félre kivetített önbizalomhiány. 

8. Ne válj hirtelen szakértővé!

Ezt nem kérdeztem még egy fickótól sem, de szerintem baromi idegesítő lehet, ha Nyuszifül, aki eddig hozzá sem szagolt a focihoz, nagy megfelelési kényszerében hirtelen minden mérkőzést szorgosan végigül és Hajdú B.-t megszégyenítő igyekezettel kommentálja az eseményeket. Gondolj bele, milyen lenne, ha életed párja ezt csinálná mondjuk a főzéssel. Ott lábatlankodna melletted és okoskodna, hogy: 
- Abból a zöldesbarna színű fűszerből nem kellene egy kicsit több bele? 
- Biztos, hogy nem fog odaégni a csirke, ha ilyen hangosan sistereg? 
Szerintem Te sem szeretnéd ezt annyira. Tehát, ha nem a Te pályád a foci, tanulj meg szó nélkül, vagy csak egy kedves buksi simogatással elmenni az ügy mellett!

9. Legyél Te a jófej barátnő! 

Ha már egyszer adott a helyzet (ahogy az 1-es pontban is leírtam, ez most baromira áll), mi lenne, ha megpróbálnád a legjobbat kihozni belőle? Egyrészt például azzal, hogy megmutatod, milyen jófej csajok is vannak a világon! Na nem úgy, hogy elűzöd a kedvest otthonról, ő meg kénytelen lesz valakit találni, aki mellett majd az olimpiát már nyugodtan nézheti, hanem úgy, hogy előveszed a jobbik arcodat. 
- Gondoskodj róla, hogy legyen otthon hideg sör
- Készíthetsz pogácsát vagy pattogatott kukoricát
- Menj bele, hogy a drágád áthívja a haverjait és Nálatok legyen a home-aréna
- Fogadd el, hogy a meccs és a hozzá tartozó üvöltözés sosem túl hangos :D
Szerinted melyik verzió hat építőbb jelleggel a kapcsolatotokra?? Naná, hogy nem a sárkány-üzemmód! 

10. Ne adj ultimátumot! 

Eszedbe ne jusson feltenni a kérdést: 
- A foci vagy én? 
Erre ugyanis nincs jó válasz. Abban a pillanatban a foci, de amúgy természetesen Te. Azt értsd meg, hogy a kettő nem zárja ki egymást és jó nagy baromság lenne ilyen választás elé állítani a párodat. Tudod, nem birtoklod őt, hanem szereted. Óriási különbség. :) 

11. Élvezd a szabadidődet!

Ez a legfontosabb pont mind közül. Vedd észre, hogy Te nem a foci EB szerencsétlen áldozata, hanem egy igazi nyertes vagy!

Egy csomó szabad estét, órát nyertél, amit most kedvedre élvezhetsz.

Tuuuudom, Neked fontos a párod és az együtt töltött idő, de majd visszakapod őt az EB után! Addig pedig jöhetnek a csajos programok, sorozatnézős esték, átolvasott vasárnapok, fesztiválok, sportolás, újfajta hobbyk felfedezése, otthoni főzőcske, nagytakarítás, rokonlátogatás, lányos maratoni beszélgetések, bármi!

Ehhez az kell - ami nélkül szerintem egyébként sem egészséges egyetlen kapcsolat sem - , hogy tudd, Te is egy autonóm személy vagy! Attól, hogy kapcsolatban élsz, még önálló emberként létezel. Nem kell elveszítened a személyiségedet és főleg nem kell a másiktól függővé tenned az életedet! 
Hidd el, csak két egész ember tud együtt boldog lenni, s ebből a szempontból nem igaz, hogy két fél egy egész. 

Merj a kapcsolatban is autentikus maradni, s engedd meg a párodnak is, hogy az legyen. 
Ha ő szereti a focit, Neked meg a hideg futkos tőle a hátadon, akkor hagyd, hogy ez így is maradjon. 

Az EB-nek is vége lesz egyszer, Te sem halsz bele, hogy 4 hétig kicsit nagyobb szabadsága legyen mindkettőtöknek, ő pedig nagyra fogja értékelni, ha nem cseszegeted halálra ez idő alatt! 

Igaz, Uraim? Ha a párotok van annyira jó arc, hogy mosolyogva végigasszisztálja ezt a mérhetetlenül fontos sporteseményt, legyetek Ti is olyan jó fejek, hogy nem felejtitek el jelezni neki, milyen nagyra értékelitek, hogy így tesz! 

Puszi, pacsi, jó szurkolást!! :) 

Mit hagytam ki a listából? Jöhetnek a tippek és tapasztalatok kommentben, hogyan lehet túlélni az EB-t, ha az egyik fél kifejezetten nem szereti a focit! 

Ha Te is békében akarod letudni az EB-t, nyomj egy lájkot :) 

Nézd meg a Hétköznapi Hősnők videóit a YouTube-on! :)
Benne vagy egy izgalmas kihívásban? Csatlakozz az 50 hét - 50 új szokás csoporthoz itt!

Ha szívesen megosztanád velünk a véleményed, vagy bármilyen kérdésed van, bátran kommentelj, vagy írj nekünk a hetkoznapihosnok.official@gmail.com email címre. Várjuk szeretettel az üzeneted! :) 

Tarts velünk és válj a saját életed Hősnőjévé! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapihosnok.blog.hu/api/trackback/id/tr228795168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása