Példaképek, nem csak nőknek.

Hétköznapi Hősnők

Zöld turmix kihívás, negyedik nap

Kalandozzunk el a Mojito ízvilágába - éljen a menta :)

2016. április 14. - Hétköznapi Hősnők

 

tropical-mint-green-smoothie2.jpg

Belevágtunk egy nagyon izgalmas kihívásba, miszerint feláldozva a rántottánkat és a kakaóscsigánkat az egészség oltárán, 10 napon át minden reggelünket egy csodálatos zöld turmix-szal indítjuk. :)

Túl a harmadik napon azért elmondhatjuk, hogy most már van, aki kiesett a kihívásból és nem itta meg a napi smoothie-ját, de a legtöbben nagyon ügyesen csinálják! 

Én személy szerint nagyon büszke vagyok minden egyes Hősnőnkre, aki szembeszáll eddigi szokásaival, és tartja a kihívást.
Ezzel ugyanis sokkal közelebb kerül ahhoz, hogy egy régi - adott esetben helytelen - szokást egy újjal helyettesítsen.

Márpedig a rendszeres zöld turmix fogyasztás az egyik legjobb szokás, amit az egészséged érdekében bevezethetsz, a szervezeted pedig hosszútávon hálálja meg igazán.

Ezúton is köszönöm, hogy együtt vagyunk és napról napra izgalmasabb smoothie-kat kóstolhatunk. :)  

És már itt is a folytatás!
A kihívás negyedik napját egy nagyon frissítő, már-már nyárias ízű zöld turmix-szal ünnepeljük. 

A kihívás negyedik turmixának hozzávalói: 

 

blogba_001.png

A menta mennyiségét attól függően határozd meg, mennyire kedveled az ízét. Ha 2-3 levélke kerül bele, attól is csodásan érezhető, ennél többet csak akkor tegyél bele, ha rajongó vagy :)

Minden zöldséget és gyümölcsöt jól megmosunk, ha kell, hámozunk, vágunk és a turmixgépbe pakoljuk. Egyszerűbb az élet, ha a zöldet a tetejére teszed, alulra pedig a gyümölcsöket. 

Ízlés szerint felöntjük ásványvízzel vagy (frissen készített, majd lehűtött) zöld teával. Annyi levet tölts rá, hogy ellepje, vagy még egy picit annál többet is. 

Extra Hősnő-tipp:
Ha citrom helyett egy lime levét csavarintod bele, Mojito-ra hajazó ízvilágot kaphatsz :)
Ha elég édes a banánod és az almád, imádnivaló édes-savanyú, limonádé- (vagy Mojito-) szerű finomság lesz belőle.

Miután minden bekerült a gépbe, turmixold az egyveleget kb. fél - 1 percig, látni fogod, hogy mikorra tűnnek el a darabkák és válik az egész egy gyönyörű, krémes folyadékká.

Voilá, ennyi a mutatvány! 

Nézd meg a hadműveletet videón is: 

Fontos használati utasítás, hogy a green smoothie akkor tudja a legjobban kifejteni áldásos hatását, ha előtte csak egy jó nagy pohár tiszta vizet fogyasztasz, és utána is hagysz neki minimum fél órát, amíg mást nem eszel. 
Hadd ügyeskedjenek odabent a rostok, vitaminok és az esszenciális zsírsavak, amikre mindre nagy-nagy szükségünk van.

Próbáld ki, fogyaszd egészséggel és ne felejtsd el megosztani a tapasztalataidat itt, a 10 napos zöld turmix kihívás csoportban! 
Készíts fotót a smoothie-dról, töltsd fel és nyerj Te is egy gondosan összeválogatott superfood csomagot! 

Mutassuk meg az országnak, hogy mi vagyunk a legegészségtudatosabb Hétköznapi Hősnők!!!

mint-leaves-on-ice-slice-3d-glass-wallpaper.jpg

Mi mindenért imádjuk a mentát? 

A mentát az ókori görögök balzsamozásra használták, de manapság már nem csak a gyógyászatban, hanem az élelmiszeriparban és a szépségiparban is hasznát vesszük. Saját kis kertünkben, vagy az ablakpárkányon, kis edényben mi is termeszthetjük.

A menta gyógyító ereje, a benne található illóolajnak köszönhető. Kozmetikai készítményekhez is alkalmazzák. Borsmentás fürdőt szintén készíthetünk, illóolajjal, amely nagyon kellemes és frissítő.

A mentatea rendkívül frissítő hatású, különösen meleg időben. Nem csak élénkítő, hanem görcsoldó is. Gyomorpanaszok ellen bármikor bevethetjük. 

Fokozza a nyálképződést, a gyomorbántalmaktól szenvedők bátran alkalmazhatják puffadás és hányinger ellen, s az emésztést is segíti. Epegyulladásnál, menstruációs zavaroknál is segítségül hívhatjuk, hiszen nyugtató, összehúzó hatása is van.

Zöld menta

Szintén segíti az emésztést, oldja a görcsöket, szélhajtó hatása van, de az étvágyat is serkenti. A menta köhögésés, hörghurut, torokfájás ellen kiváló, szeszes kivonata fájdalomcsillapító hatású, de krém formájában reumára is alkalmazható.

A mentát nem csak önmagában használhatjuk: hogy mi mindenre jó még, az attól is függ, milyen más hatóanyagú növénnyel keverjük össze. Ha például, fertőtleníteni szeretnénk emésztőrendszerünket, és visszaállítani természetes egyensúlyát, a mentát célszerű kakukkfűvel, ánizzsal, édesköménnyel és szurokfűvel keverni. Az epebántalmak enyhítésére gyermekláncfűvel vagy apróbojtorjánnal vegyítsük!

Forrás: napidoktor.hu

---------------------------------------------------------------------------------

Szeretnél egy pozitív közösséghez tartozni?
Gyere, barátkozzunk a Facebook-on is! :)

Nézd meg a Hétköznapi Hősnők videóit a YouTube-on!

Benne vagy egy izgalmas kihívásban? Csatlakozz az 50 hét - 50 új szokás csoporthoz itt: 
https://www.facebook.com/groups/50.het.50.uj.szokas/

 Ha szívesen megosztanád velünk a véleményed, vagy bármilyen kérdésed van, bátran kommentelj, vagy írj nekünk  a hetkoznapihosnok.official@gmail.com email címre. Várjuk szeretettel az üzeneted! :) 

Tarts velünk és válj a saját életed Hősnőjévé! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapihosnok.blog.hu/api/trackback/id/tr78604122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása